Minune mare: mai cistiga si Poli!

miercuri, 01 septembrie 1999, 23:00
2 MIN
 Minune mare: mai cistiga si Poli!

CFR Pascani – Poli Iasi 0-1 (0-0) in Cupa Romaniei la fotbal. Aproape sigur, Telu Stancu va fi noul antrenor al echipei din Copou.
CFR Pascani: Aelenei – Nistor, Goanta (66 – Iacob), Ciopraga, Gurgu, Maranda – Muraru, Drumaru, Vacaru – Bilba, Anton (82 – Asanache).
Poli :Chirila – Gavrilescu, Ilie, Urdaru, Rudac, Ionescu – Caunei, Cotan, Onut – Chiper (66 – Matinca), Onofras.
Arbitri: B. Zamfirescu (Botosani), Gh. Stefanovici (Suceava), T. Murariu (Gura Humorului).
Iesenii au abordat partida de Cupa de la Pascani cu o formatie intinerita, fara sapte titulari, singurul jucator de peste 30 de ani fiind fundasul Urdaru. Prima repriza a fost echilibrata, dar saraca in faze de poarta. Nu putem consemna decit doua ocazii de deschidere a scorului, bara lui Onofras din minutul 15 si finalizarea defectuoasa a lui Drumaru, aflat in pozitie excelenta, cu doua minute inainte de pauza.
Repriza a doua a fost mai plicticoasa decit prima, golul lui Cotan (min. 66, sut din lovitura libera de la 30 m la vinclu, salvind cite ceva din spectacol. In conditiile unui joc destul de prietenesc, finalul a fost incendiar, eliminarea lui Ciopraga din min. 81 inflamind spiritele in teren si tribune. Pina la urma, in ciuda presiunii exercitate de gazde, chiar si in inferioritate numerica, scorul a ramas neschimbat, tinerii jucatori ieseni, dind dovada de maturitate, reusind sa pastreze rezultatul.
La partida a asistat si Constantin "Telu" Stancu, fostul antrenor al echipei Dacia Pitesti, care, in proportie de 99 % va conduce echipa ieseana chiar de la meciul de simbata, de la Fieni, ajutat de actualul secund Marian Moldovan. Partida de la Pascani a fost, deci, ultima in care Poli a fost condusa de pe margine de Mitu Danila. Doi tineri jucatori de la Universitatea Craiova au fost prezenti in tribuna, ei urmind a fi legitimati la Poli: Ion Barbu (22 de ani, fundas central) si Alin Poenaru (mijlocas stinga, 23 ani). De asemenea, a asistat la meci si fostul virf al ambelor echipe, Daniel Baston, care a adus un rind de echipament formatiei feroviare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii