Montreal in doliu

marți, 21 iulie 2009, 22:18
1 MIN
 Montreal in doliu

Pugilistul roman Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, a participat la funeraliile boxerului canadian de origine italiana Arturo Gatti, care a incetat din viata in urma cu 10 zile, in Brazilia, in circumstante inca neelucidate.
Alaturi de Bute, la ceremonia care a avut loc la biserica "Notre Dame de la Defense" din Mica Italie, un cartier al orasului Montreal, au mai participat si alte mari figuri ale boxului, intre care Micky Ward, Joachim Alcine, Victor Salvatore, precum si promotorul Yvon Michel, precizeaza presa canadiana. La ceremonia funerara au asistat aproximativ 1.000 de persoane, care au inceput sa aplaude in momentul in care mama boxerului, Ida Gatti, a prezentat centura onorifica primita din partea Consiliului Mondial al Boxului (WBC). "Nu cred ca vom mai vedea un alt boxer precum Arturo Gatti. Pentru asta trebuie sa te intorci in timp, la pugilisti precum Rocky Graziano sau Jake La Motta", a spus fostul antrenor al lui Gatti, Howart Grant.
Arturo Gatti, 37 ani, supranumit "The Thunder" (Fulgerul) a fost descoperit mort pe 11 iulie, intr-un apartament din statiunea balneara braziliana Porto de Galinhas, unde se afla impreuna cu familia sa. Sotia sa, Amanda Rodrigues (23 ani), a fost retinuta ulterior de politie, fiind suspectata ca l-ar fi ucis prin strangulare pe fostul campion. Luni, un judecator brazilian a respins eliberarea din arest a Amandei Rodrigues, desi raportul autopsiei lasa sa planeze indoiala in privinta cauzelor decesului lui Gatti, existind si ipoteza sinuciderii. (AGERPRES)

Comentarii