Nu e prea tirziu pentru promovare

miercuri, 02 septembrie 1998, 23:00
2 MIN
 Nu e prea tirziu pentru promovare

Sa recunoastem ca nici cei mai pesimisti suporteri ai lui FCM Poli nu se asteptau ca dupa cinci etape echipa lor favorita sa se afle pe locul 14, cu trei infringeri in deplasare doua dintre ele inregistrate in fata unor nou-promovate fara pretentii. Argumentele pentru asigurarea optimismului erau destule: postarea pe banca tehnica a unui antrenor cu firma serioasa, aducerea multor jucatori noi, pregatirea de un ridicat nivel din perioada precompetitionala, foarte fericita campanie de jocuri amicale, imbunatatirea conditiilor materiale etc. Din nefericire pentru ieseni, socotelile dinaintea inceperii campionatului nu s-au potrivit cu cele aparute in timpul balului. Esecurile din deplasari (cele de la Alexandria si Fieni dind si acum indigestie), evolutia neconvingatoare pe teren propriu cu Laminorul Roman, discutiile aparute la toate nivelurile, framintarile ivite la nivelul lotului, nereusirea unirii inca din start a jucatorilor nou-veniti cu cei localnici, toate acestea au inceput incet, incet, sa arunce apa peste bordul unei nave care se vroia a fi Titanicul la ora lansarii la apa. Pentru ca Poli sa nu aiba aceeasi soarta cu renumitul vas, Consiliul de Administratie a avut in ultima vreme mai multe sedinte a caror scop a fost de asigurare a unei navigari a lui Poli in ape linistite macar la nivel de "sala masinilor". Daca masurile luate se vor dovedi cele mai inspirate numai timpul va decide. Ce este cel mai important este faptul ca, desi au existat voci de renuntare la gindurile de promovare, contrar obiceiurilor dulci moldovenesti, cutezanta a invins si obiectivul fortarii accesului spre prima liga a ramas neschimbat.
Mai are timp Poli pentru acest lucru in conditiile in care startul a fost ratat? Bineinteles! Faptul ca distanta de trei puncte din clasamentul adevarului intre gruparea din Copou si cei care se afla pe locul secund poate fi recuperata printr-o simpla victorie in deplasare spune multe. Apoi, chiar daca Brasovul are +7 si mai are ceva victorii in deplasare pe care conteaza acest lucru nu inseamna ca "stegarii" nu pot fi ajunsi din urma in cazul unui iures iesean. Chiar daca formatia de sub Timpa nu va mai putea fi prinsa din urma, Politehnicii ii ramine sansa barajului, acolo unde a demonstrat si in trecut ca se simte bine chiar daca a dat piept cu o echipa de prima liga.
Asadar, principalul cistig al sedintelor CA ramine nedepunerea armelor. Urmeaza doua meciuri dificile acasa (Precizia si Petrolul Moinesti) si o deplasare foarte grea la Navodari. Chiar daca Poli nu va puncta la adevar nici pe malul Marii, aceste meciuri pot sa aduca clarificarea de care Ion Moldovan avea nevoie in vederea marelui derby cu FC Brasov. O victorie in acel meci ar insemna un nou start pentru Poli care ar putea apoi sa se intoarca avind ceva in tolba de la Galati si sa inceapa ascensiunea spre piscuri.
Nu e prea tirziu! (Ovidiu MINEA)

Comentarii