O sansa de salvare pentru FCM Poli

marți, 29 iunie 1999, 23:00
2 MIN
 O sansa de salvare pentru FCM Poli

Cirlan si Simirad pentru salvarea fotbalului?
Ieri dimineata, la sediul clubului FCM Poli Iasi, directorul tehnic Leonida Antohi a tinut o conferinta de presa in care a prezentat o idee de salvare a gruparii din Copou, care cocheteaza din ce in ce mai tare cu falimentul in ultima perioada.
Antohi, care este si consilier judetean, a anuntat ca, dupa ce s-a sfatuit cu consilierul municipal Dan Cirlan, a ajuns la concluzia ca declararea FCM Poli ca obiectiv de interes local si judetean pare a fi singura solutie de existenta a gruparii din Copou. "Se stie ca echipa este a orasului si nu primeste bani de la bugetul central iar orice incercare de atragere a unor investitori a esuat. Asa ca, pe 8 iulie, in sedinta extraordinara a Consiliului Municipal, se va propune ca un procent din bugetul local sa fie alocat clubului. Daca aceasta idee va fi agreata, se vor obtine 3 miliarde de lei anuale care vor putea fi suplimentate cu inca jumatate de miliard in cazul in care si Consiliul Judetean va imbratisa ideea, care este aplicata pe scara larga in strainatate si, mai ales, in Franta".
Pentru asigurarea linistei financiare in ceea ce priveste si datoriile catre furnizorii de gaz metan, electricitate si servicii telefonice, Antohi a spus ca proiectul poate cuprinde si devenirea institutiilor care ofera aceste servicii drept actionari in cadrul SC Iasi XXI, clubul urmind a scapa astfel si de plata facturilor cuvenite. In viziunea lui Antohi, tot in cadrul SC Iasi XXI ar putea deveni actionari si alti potentiali investitiori care s-ar putea alatura clubului atunci cind ar vedea ca se obtin rezultate.
Ideea, mai ales prima ei parte, care este aplicata si la Bacau, pare salutara putind asigura, alaturi de veniturile actuale care vin de la SC Iasi XXI un buget care ar permite lui Poli chiar atacarea promovarii in acest sezon, cind culoarul pare deosebit de favorabil. Ramine insa de vazut ce pozitie vor adopta consilierii si, mai ales, primarul Constantin Simirad care atunci cind aude de Dan Cirlan numai la zimbete nu se gindeste… (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii