O zi pina la finala

joi, 03 mai 2001, 23:00
3 MIN
 O zi pina la finala

Ceva mai mult de 24 de ore ne despart de finala Cupei Romaniei la volei, care va avea loc simbata, de la ora 16.00, la Bucuresti, intre Penicilina si Universitatea Bacau. Linistea aparenta care a domnit la ultimele antrenamente ale iesencelor ascundea ambitia si incordarea cu care s-au pregatit elevele antrenorilor Nicu Roibescu si Aurelia Ichim in vederea acestui meci important, care ar putea insemna cel mai mare succes sportiv al Iasului la nivel de echipe din ultimii 15 ani.
Ioan Nani, directorul general al SC Antibiotice SA Iasi, societatea care sprijina financiar echipa ieseana in proportie de 100%, s-a aratat optimist, dar si rezervat in pronosticuri, inaintea finalei de miine. " Obiectivul echipei la inceputul acestui sezon a fost un parcurs cit mai lung in Cupa Romaniei si – daca este posibil – cistigarea acestui trofeu. Pina acum totul a decurs bine si sint convins ca echipa are valoarea si forta necesara pentru a se impune in finala. Pe de alta parte, sint constient ca echipa bacauana este extrem de valoroasa si experimentata, foarte greu de dificil. Cred ca infringerea Universitatii in finala campionatului, in fata Rapidului, ingreuneaza intr-o oarecare masura misiunea Penicilinei, pentru ca bacauancele si-au redirectionat obiectivul in vederea cistigarii acestui trofeu si vor lupta cu multa ambitie pentru obtinerea sa. Oricum, eu astept cu optimism finala de la Bucuresti, am incredere in jucatoarele noastre, carora le-am oferit cele mai bune conditii de pregatire pentru acest meci decisiv si sper ca ele sa ne faca o bucurie mare nu numai noua, celor de la Antibiotice, ci intregului oras, care isi doreste un succes de asemenea amploare de mult timp", a declarat Ioan Nani, precizind ca unitatea pe care o conduce a pus la dispozitia unui numar de sustinatori fideli ai Penicilinei mijlocul de transport la Bucuresti, pentru ca acestia sa poata incuraja echipa ieseana in meciul cu Universitatea.
Pe de alta parte, Ioan Nani a dorit sa aminteasca faptul ca la sfirsitul saptaminii viitoare se va organiza o festivitate de aniversare a 40 de ani de existenta a clubului de volei iesean si ca ar fi cel mai placut moment pentru a prezenta Cupa Romaniei in fata fostelor componente ale "echipei de aur" a Penicilinei, care a cistigat doua titluri de campioana la inceputul anilor ’70. Nu am putut evita sa-l intrebam pe directorul de la Antibiotice daca constientizeaza faptul ca, in cazul cistigarii de catre echipa ieseana a Cupei Romaniei, costurile necesare sustinerii Penicilinei vor creste, odata cu participarea sa intr-o competitie de amploare, "Top Teams Cup". "Evident ca va fi nevoie de mai multi bani pentru echipa, insa speram ca printr-o campanie sustinuta de promovare a imaginii sale si a performantelor voleiului iesean sa atragem alaturi de Penicilina si alti sustinatori, pentru a putea avea o prestatie buna in campionat si in cupele europene. Deocamdata, insa, ramine sa asteptam finala cu Universitatea Bacau si apoi – daca deznodamintul va fi fericit – vom avea timp sa facem si astfel de calcule" , a spus Nani.
Penicilina a plecat in aceasta dimineata spre Bucuresti, pentru a avea 24 de ore la dispozitie pentru odihna necesara inaintea partidei. Universitatea Bacau va sosi, de asemenea, in aceasta dupa-amiaza in capitala, antrenorul Florin Grapa avind tot lotul disponibil din punct de vedere medical. (Ion TEODOR)

Comentarii