Poli a pierdut titlul la loviturile de departajre

luni, 07 februarie 2000, 00:00
3 MIN
 Poli a pierdut titlul la loviturile de departajre

Editia din acest an a Cupei Sperantelor – Memorialul Gheorghe Ola la fotbal la categoria de virsta a copiilor nascuti in 1988 a reprezentat un adevarat regal fotbalistic. Cuvintele nu au dimensiunea reala pentru a exprima ceea ce s-a trait in weekend la Sala Polivalenta. Apogeul a fost intilnit la reuniunile de simbata seara si duminica dimineata cind aproximativ 2000 de spectatori au transformat sala intr-un vulcan. In urma rezultatelor din grupa in semifinale s-au calificat FCM Poli Iasi si Energetica Mecanica Bistrita din grupa A, Farul Constanta si FC Arges din grupa B, penultimul act al competitiei semnind calificarea in finala mare a echipelor din grupa A, FCM Poli Iasi (6-0 cu FC Arges) si Energetica Bistrita, acestia invingind la penaltiuri pe Farul. Ieri dimineata, in finala mica constantenii au invins cu 5-0 pe FC Arges, sala "erupind" la finala mare. Desi in grupa iesenii cistigasera cu 2-1 in fata bistritenilor, dupa un meci efectiv de infarct (terminat in timpul regulamentar cu 0-0), ardelenii au cistigat cu 3-2 dupa executarea penaltiurilor, Poli dind cu piciorul la 4 sanse de a cistiga trofeul! Astfel, elevii lui Nicu Ursache (M. Buhnea, S. Carare, S. Crismaru, A. Dobre, A. Lupu, V. Plugaru, B. Tulei, A. Sacalov, L. Alexandrescu, A. Deleanu, A. Dorobantu, I. Geoacas) au devenit vicecampioni nationali. Arbitrajele divizionarilor B Robert Ghioane (Bacau) si Bogdan Zamfirescu (Botosani) au fost apreciate drept excelente de Dan Ionescu, reprezentantul FRF la acest turneu. In afara primelor 4 clasate, care au primit diplome, mingi si cupe, au mai fost premiati: Mihai Ionut (Farul) – golgeter; Isleam Timur (Farul) – cel mai bun portar; Adrian Vlasceanu (FC Arges) si S. Crismaru (Poli) – cei mai tehnici jucatori. Consilierul judetean Leonida Antohi a acordat si el diplome in numele CJ Iasi.
De mentionat ca echipa bistriteana este reprezentanta unui club particular. "Avem 6 sponsori care dau cite 4 milioane de lei lunar ceea ce asigura conditii excelente celor 60 de copii pe care-i pregatim in trei grupe. Deja am dat 4 jucatori Gloriei Bistrita in divizia A" a spus antrenorul ardelenilor, Constantin Sava.
In legatura cu cealalta echipa ieseana calificata la turneul final (copii nascuti in 1987), aceasta nu si-a putut apara la Resita titlul cucerit anul trecut din motive care nu tin de fotbal. Dupa o victorie in fata Argesului cu 5-1 si un egal cu echipa din Tirgu Mures, Poli a invins cu 5-1 pe CSM Resita si trebuia sa se califice in semifinale. Numai ca gazdele au depus o contestatie pe care au cistigat-o deoarece unul din jucatorii ieseni nu avea pe legitimatie viza de la AJF Iasi (!!! ) si astfel iesenii au fost eliminati. Desi mai multi dintre spectatorii prezenti in Sala ieseana il acuzau de aceasta neglijenta pe Adrian Kereszy, antrenorul care i-a insotit la acest turneu pe elevii lui Nicu Ursache, se pare ca vina nu-i apartine in totalitate acestuia; totusi, acesta a refuzat, inexplicabil, sa dialogheze cu "Monitorul", incertitudinea planind inca asupra acestui subiect. Oricum, mai multi parinti au cerut socoteala intr-un mod foarte violent atit directorului Centrului de Copii si Juniori de la Poli, Dumitru Romila cit si lui Nicu Ursache fata de aceasta crasaa neglijenta. Un lucru ramine cert. Cine este vinovat de faptul ca au umplut de lacrimi ochii unor copii care si-au cistigat dreptul de a purta pe piept chiar medalii ar trebui aspru sanctionat! Asteptam pozitia conducerii clubului din Copou la intoarcerea din Italia, atunci cind va vom tine la curent cu ceea ce s-a decis in legatura cu acest caz. (Ovidiu MINEA)

Comentarii