Poli – echipa trenurilor pierdute

vineri, 01 decembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Poli – echipa trenurilor pierdute

Pe linga vesnicele probleme financiare, lipsa unui management competent sau fricitiunile permanente din jurul clubului, unul dintre motivele principale ale reculului din ultima vreme a FCM Poli Iasi ramine negasirea unui antrenor care sa se impuna si sa ramina in Copou. Pe plan local au fost incercate mai toate variantele posibile, insa nimeni nu a rupt gura tirgului. Din exterior au fost adusi Ion Moldovan, Leonida Nedelcu si Lita Dumitru. Primul, ajuns selectioner al nationalei de tineret, nu a fost lasat sa continue ce incepuse, fiind demis dupa nici un tur de campionat, Nedelcu a salvat echipa de la retrogradare anul trecut insa nu a mai avut anvergura necesara de a repeta traseul bun si in acest an, in timp ce lui Lita se pare ca i-au ajuns trei etape in Copou. Vrind, nevrind gindul imi fuge la antrenorii pe care Poli i-a ratat la mustata in ultimii ani, atunci cind echipa nu se afla intr-o asemenea criza.
Pe vremea cind presedinte era Virgil Miron, Iasul a fost la un pas de a-l aduce antrenor pe Mihail Marian, tehnicianul scolit ca si selectionerul Bölöni la Claire-Fontaine. Dupa ceva timp, aceasta pista a fost reluata, Romeo Olteanu esuind si el in ultimul moment sa-l aduca pe "Kuki" in Copou. Intre cele doua episoade, varianta Marin Barbu ca antrenor la FCM Poli a fost foarte aproape de finalizare, aducerea lui "Magiun" in Iasi fiind ratata la mustata din vina iesenilor. Apoi, intr-un alt vid al bancii tehnice, a fost ratat Gabi Stan care a preferat sa coboare in Valea Jiului, la Petrosani in loc sa alunece spre Moldova. Ce fac acum cei trei antrenori care au vrut sa vina la Iasi si a caror investire a fost ratata datorita unor maruntisuri?
Mihail Marian este director sportiv la Steaua si mina dreapta a lui Victor Piturca. Marin Barbu a promovat in A pe sucevenii de la Foresta si i-a dus pe pozitii nebanuite nici de cei mai optimisti suporteri ai padurarilor. Gabi Stan a facut din FC Brasov o "italiana" a campionatului nostru, "stegarii" incheind turul in prima jumatate a clasamentului primei ligi. Lasind la o parte Steaua, acolo unde problema finanicara este o necunoscuta, performantele reusite de Gabi Stan si mai ales de Marin Barbu au aparut in conditii oarecum asemanatoare cu cele de la Iasi. Chiar daca exista, banii nu sint intorsi cu lopata, la Brasov si in special Suceava restantele financiare catre jucatori fiind la ordinea zilei.
Ieftinindu-se la tarite, conducatorii ieseni au ratat trei bune prilejuri de a pune ordine in Copou. Nimeni nu poate garanta suta la suta ca unul dintre cei trei antrenori amintiti ar fi gasit reteta fericirii pentru Poli. Ce au reusit in alte parti ne fac sa ne uitam cu regret la ei si cu invidie la, de exemplu, Foresta Suceava. O echipa fara nume, formata din jucatori locali si din altii adusi de pe la Sacele, Hunedoara sau… Iasi care, sub bagheta magica a lui Marin Barbu, face instructie acum cu Dinamo chiar in Stefan cel Mare… (Ovidiu MINEA)
Dinamo si Rapid incurca pe Poli
Ieri dupa amiaza era programata o sedinta a Consiliului de Administratie al FCM Poli Iasi in care trebuiau discutate mai multe probleme privind viitorul gruparii din Copou, inclusiv privind activitatea de la nivelul Centrului de Copii si Juniori. Partida de Cupa Romaniei dintre Rapid si Dinamo a schimbat insa datele problemei, membrii CA preferind sa urmareasca acest ultim meci intern important al anului. Drept urmare, sedinta a fost aminata pentru saptamina viitoare, in ziua de marti. (Ov. Minea)

Comentarii