Poli, la rascruce

joi, 02 decembrie 2010, 23:16
3 MIN
 Poli, la rascruce

O zi mai desparte Liga a II-a de fotbal de vacanta de iarna. Pentru CSMU Politehnica, perioada de odihna va fi agreabila doar daca iesenii vor reusi sa cistige miine partida cu UTA, din ultima etapa a turului. Acest lucru a fost recunoscut de presedintele iesenilor, Grigore Sichitiu. "Strategia iernii depinde exclusiv de meciul cu UTA. Daca batem, raminem la maximum cinci puncte de promovare. Tinind cont si de faptul ca majoritatea contracandidatelor la promovare vor veni in Copou in retur, daca vom reusi sa le invingem, mai depindem doar de un alt meci pentru a ajunge pe un loc promovabil. Daca nu reusim sa invingem UTA, exista posibilitatea stabilirii unei alte strategii, de renuntare la atacarea promovarii si reconstructie totala a echipei. Eu nici nu iau in considerare aceasta ipoteza, pentru ca sint sigur ca avem forta de a invinge UTA",  a spus seful executivului iesean, care a prezentat modul in care Iasul se poate impune: "In astfel de meciuri, e nevoie de spirit de sacrificiu si caracter. In plus, tinind cont de conditiile de joc, e nevoie si de inteligenta. Fiind mai experimentata, echipa noastra poate specula particularitatile unui teren inghetat, cind e nevoie sa pasezi pe om, sa sutezi mult de la distanta". Sichitiu a dat asigurari ca terenul va arata cit se poate de bine la ora jocului. "Ieri s-a muncit toata ziua cu oamenii pe care i-am avut la dispozitie, cu juniori, pentru indepartarea zapezii de pe teren. Jumatate de stadion e curatat. Vineri, pina la prinz, cred ca va fi curatat tot terenul". In ciuda problemelor de lot pe care le are si a starii terenului, antrenorul iesenilor, Adrian Falub, nu este pesimist: "Viitorul echipei, viitorul multora depinde de partida cu UTA. Daca toti vom constientiza acest lucru, ne putem impune si vom avea o vacanta placuta".

In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au serioase probleme, atit in ceea ce priveste lotul cit si daca ne referim la situatia financiara. Astfel, din cauza unor accidentari, patru piese de baza, Nadaban, Mihut, Cl. Dragan si Pascariu, nu s-au urcat ieri dupa amiaza in trenul Timisoara – Iasi. In plus, faptul ca jucatorii si-au incasat drepturile salariale doar pina la data de 25 septembrie, desi media salariilor este extrem de scazuta, de 6-7 sute de euro lunar, se simte din plin, starea de nemultumire financiara generind mai multe iesiri publice de revolta ale jucatorilor. In ciuda multitudinii de probleme existente, antrenorul aradenilor, Roland Nagy, a incercat sa-si tina in priza jucatorii: "Tinind cont de absentele pe care le avem si de deplasarea extrem de obositoare nu vom spune nu unui egal la Iasi, desi UTA joaca toate meciurile la victorie. L-am mai rugat pe domnul Ionut Popa, cu care am lucrat mult timp, sa-mi dea citeva date despre Poli, insa s-au schimbat multe lucruri de cind a plecat dinsul de la Iasi. Sper ca, in ciuda problemelor pe care le avem, sa facem o figura frumoasa in Copou".

Daca Poli va face ultimul antrenament inaintea partidei in cursul diminetii de astazi, aradenii au programata o sedinta de pregatire in cursul dupa amiezii, pe terenul sintetic din Copou

Comentarii