Poli pe zero!

marți, 20 mai 2008, 20:47
2 MIN
 Poli pe zero!

Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a declarat ieri ca gruparea pe care o conduce e la un pas sa-si echilibreze total balanta financiara: "Planul nostru legat de finantele clubului a avut trei pasi, pe care, rind pe rind, ii realizam. In primul rind, am indeplinit urgenta zero, rezolvind mai de mult criteriile de licentiere, dupa ce am achitat datoriile stipulate in manual. Apoi, ne-am propus sa lichidam datoriile clubului fata de terti, lucru pe care sintem la un pas de a-l atinge. Am facut rost de fondurile necesare pentru a ajunge pe zero si la acest capitol, miercuri urmind sa achitam toate restantele. Ultimul pas pe care-l vom face pentru ca Politehnica sa abordeze linistita noul sezon,  va fi returnarea imprumuturilor catre diferite persoane din Iasi care ne-au ajutat in ultima perioada si carora le sintem profund recunoscatori. Desi nu sintem presati de acesti oameni, mi se pare un gest normal ca atunci cind vom intra in posesia fondurilor provenite din drepturile de televizare sa returnam sumele care ne-au ajutat enorm in momente delicate".

In mod normal, daca va obtine licenta pentru campionatul 2008-2009, Politehnica va intra la inceputul lunii viitoare in posesia sumelor cuvenite din drepturile de televizare, Liga Profesionista de Fotbal avind deja in cont banii virati de trustul Antena 1 – RCS, trust care a cistigat licenta pentru difuzarea partidelor din Liga 1 in urmatorii trei ani.

LPF nu a virat inca banii cluburilor deoarece asteapta omologarea rezultatelor sportive din sezonul 2007-2008, omologare care se va realiza dupa finalizarea intrecerilor din esaloanele inferioare si rezolvarea constestatiilor depuse de Politehnica Iasi, Otelul Galati si Gloria Buzau in legatura cu neacordarea licentei pentru sezonul viitor.

Termenul anuntat de Comisia de Licentiere in legatura cu anuntarea solutiilor vizavi de apelul celor trei cluburi amintite este 31 mai. Reamintim, in cazul in care una dintre echipele care si-au cistigat pe terenul de joc dreptul de a evolua la anul in Liga I nu indeplineste criteriile de licentiere, locul acesteia in primul esalon va fi luat de ocupanta locului XV din campionatul recent incheiat, Ceahlaul Piatra Neamt, o astfel de varianta urmind a modifica si destinatia si cuantumul banilor proveniti din drepturile de televizare.

Comentarii