Poli poate ucide campionatul

vineri, 26 aprilie 2002, 23:00
2 MIN
 Poli poate ucide campionatul

Desi foarte important, meciul cistigat sapatmina trecuta in fata Vasluiului nu a adus automat pentru Poli Unirea promovarea in divizia B. Cel mai important hop de trecut pina la finele sezonului este cel de astazi cind iesenii (54 de puncte, +21 la adevar) joaca la Botosani, in fata echipei clasate pe locul 3 in serie, care a acumulat pina acum 38 de puncte si un plus cinci in clasamentul adevarului. Pe linga valoarea gazdelor, plecate in acest campionat cu ginduri de promovare, importanta partidei pentru noi rezulta si din argumente matematice. Daca Poli pierde astazi iar Vasluiul se impune pe teren propriu in fata Pascaniului, campionatul se relanseaza iarasi, distanta dintre cele doua rivale ajungind la un punct. Pentru evitarea acestei situatii, managerul Vasile Simionas a pus accent in aceasta saptamina pe eliminarea starii de euforie instaurata la finele derbiului. Problemele medicale aparute dupa meciul amintit s-au stins treptat, singurul jucator indisponibil raminind Dragoi. In tur, Poli s-a impus cu 3-0.
Suporterii ieseni ce vor sa mearga la meci pot efectua deplasarea cu un autobuz ce va pleca spre Botosani, la ora 8.00, de la stadionul "Emil Alexandrescu".
Razboi sau pace?
Iesenii care nu merg la Botosani, pot asista acasa la un derby local, pe stadionul Nena-Constructorul, RATC CFR Moldova (locul 15, 22 de puncte, -11 la adevar) infruntindu-se cu Telecom (locul 7, 29 puncte, -4 la adevar).
Doua scenarii sint posibile pentru aceasta intilnire. Dupa ce in tur "transportatorii" au murit pe teren si au remizat (1-1), unul din cele trei puncte puse in joc neraminind in Iasi, "telefonistii" s-au jurat ca le vor face zile fripte in retur celor de la RATC. Intre timp datele problemei s-au mai schimbat, ajungerea gazdelor de astazi pe locurile retrogradante putind sa inmoaie inimile oaspetilor ("gazde" sau "oaspeti" este generic spus, de vreme ce ambele echipe isi disputa meciurile de pe teren propriu pe aceeasi arena, din cartierul Alexandru cel Bun). Ca un corolar, ambele grupari depind in mare masura de surata mai mare din Copou (ce a alimentat din plin cu jucatori pe cele doua adversare de astazi) care a avut si in alte rinduri roluri de mediator. Asadar, ramine de vazut pe ce pista se va inscrie meciul de astazi: razboi fratricid sau hora prieteniei?
Celelalte meciuri ale etapei sint: Aerostar Bacau – Foresta II Falticeni (1-2); Sportul Municipal Vaslui – CFR Pascani (0-0);
Gloria Zemes – Bucovina Radauti (0-4); Unirea Negresti – Ceahlaul II Tirgu Neamt (1-1); Rulmentul Birlad – Minerul Crucea (0-3); Rafinaria Darmanesti – Cimentul Bicaz (0-3). (Ovidiu MINEA)

Comentarii