Poli se gindeste sa-l dea in judecata pe Carlan

marți, 22 februarie 2000, 00:00
2 MIN
 Poli se gindeste sa-l dea in judecata pe Carlan

Consiliul de Administratie al FCM Poli Iasi va decide in proxima sedinta posibilitatea actionarii in judecata a fostului patron al echipei, Dan Carlan. Cei din Copou reclama faptul ca in martie 1997 clubul a platit doua facturi, de 44 milioane de lei, respectiv 15 milioane lei, in contul unui autocar pe care actualul consilier municipal l-a lasat la dispozitia echipei. Cum revizia facuta de RATC a dus la concluzia ca autovehiculul nu era in stare de functionare, Poli l-a returnat lui Cirlan insa nu a vazut si banii inapoi. La ora actuala, oficialii ieseni l-au contactat deja pe avocatul Stefan Damian pentru a studia datele acestui dosar. Dupa toate probabilitatile divizionara B urmeaza a inainta actiune judecatoreasca in scurt timp pentru a nu se depasi termenul de prescriptie de trei ani, Poli urmind sa ceara si reactualizarea sumei totale de 59 de milioane de lei.
Referitor la acest nou scandal dintre cei care pastoresc banii de la fotbal si Dan Carlan (reamintim ca pe rol exista un proces in care fostul patron al echipei cere peste 4 miliarde de lei de la SC Iasi XXI), acesta a declarat: "Faptele sint intr-adevar reale numai ca la acel moment eu aveam un bilet la ordin de 30 000 $ pe care trebuia sa-i incasez de la club din banii care vor intra din vinzarea lui Pancu. Cind mi s-a returnat autocarul, am conveni cu presedintele de atunci, Virgil Miron, ca acesti bani sa intre in contul datoriilor pe care SC Iasi XXI si clubul le au fata de mine iar eu nu am mai facut uz de acel bilet la ordin care mi-a aducea oricum mult mai multi bani decit sumele invocate".
Radeanu cutreiera tara
Astazi, presedintele FCM Poli Iasi urmeaza a fi prezent la Bucuresti la o sedinta unde urmeaza a se discuta, printre altele, situatia aparuta ca urmare a neachitarii de catre Farul Constanta a unor sume de bani datorate iesenilor ca urmare a cedarii jucatorilor Ion Barbu si Alin Poenaru. Tot in aceasta sedinta va fi judecat si memoriul depus de portarul Moraru care solicita sa devina jucator liber pentru a putea juca in retur la divizionara C, Sportul Municipal Vaslui. Se pare ca acesta va primi acest drept cu conditia ca din vara sa redevina jucatorul lui Poli.
Dupa intilnirile de la FRF (iesenii intentionind sa lamureasca si problemele legate de amenzile dictate saptamina trecuta) presedintele Costel Radeanu urmeaza a se plimba prin tara pentru a rezolva situatia transferurilor lui Ion Radu, Medeleanu si Andries, haltele de la Navodari, pentru primul, si Cimpina fiind absolut obligatorii. Tot la Midia se va discuta si despre situatia lui Matinca, mijlocasul care este dorit de viceliderul seriei l, Mihai Alexa, proprietarul fotbalistului spunind ca astepta ca oficialii de pe litoral sa se tina de cuvint in privinta acestei posibile tranzactii.
In alta ordine de idei, Poli a fost de acord ca Adi Cotan sa fie cedat pina in vara la divizionara C, Fortus. (Ovidiu MINEA)

Comentarii