Portocala stoarsa ca o lamaie

Subtitlu

miercuri, 13 iunie 2012, 23:06
4 MIN
 Portocala stoarsa ca o lamaie

 

Olanda: 1. Stekelenburg – 2. van der Wiel, 3. Heitinga, 4. Mathijsen, 15. Willems – 6. van Bommel (cpt) (’46 – 9. Huntelaar), 8. de Jong – 11. Robben (’82 – 7. Kuyt), 10. Sneijder, 20. Afellay (’46 – 23. van der Waart) – 16. van Persie. Antrenor: Bert van Marwijk.

Germania: 1. Neuer – 20. Boateng, 5. Hummels, 14. Badstüber, 16. Lahm (cpt) – 6. Khedira, 16.Schweinsteiger – 13. Müller (‘90^1 – 15. Bender), 8. Özil (’77 – 18. Kroos), 10. Podolski – 23. Gomez (’72 – 11. Klose). Antrenor: Joachim Löw.

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia).

Cartonase galbene: Boateng / De Jong, Willems

0-1, min. 23: Gomez inscrie de la 10 metri, dupa o pasa la limita ofsaidului a lui Schweinsteiger.

0-2, min. 37: Gomez, angajat de Schweinsteiger, suteaza de la 10 metri, lateral dreapta, in partea opusa a portii.

1-2, min. 73: Van Persie, sut naprasnic de la 20 metri.

La sfarsitul primelor 45 de minute din astfel  botezata batalie a Rinului, toate laudele s-au canalizat spre Mario Gomez, autorul celor doua goluri prin care l-a egalat pe rusul Dzagoev in fruntea clasamentului golgeterilor. Fireste, "Super-Mario" este un atacant rasat, speculant ca stravechiul Gerd Müller si inventiv ca Rummenigge. Dar cand ai servanti ca Schweinsteiger sau Özil cu care joci toata ziua la Bayern, parca iti vine mai usor sa-ti iasa toate pasientele. Germania n-a facut o prima repriza stralucita, dar are un antrenor inteligent si norocul de a prinde o Olanda aproape execrabila. Cunoscand bine ca ghinionista "Oranje" este mai hamesita de puncte a lasat-o sa atace in voia buna. Chiar de la inceput, van Persie s-a jucat cu doua ocazii in minutele 5 si 11) – defectuos la preluare la prima si ghinionist la cea de-a doua, beneficiind de doua excelente pase filtrante ale lui van Bommel, respectiv, Robben (excelent doar la acest capitol). Replica a venit de la Mesüt Özil: turcul a sutat magistral  de la 16 metri, mingea revenind din bara in bratele lui Stekelenburg. Dupa ce Hummels a respins in corner mingea centrata de Afellay (’13), Olanda si-a aratat limitele pentru ca nemtii nu au doar pasatori si pe Mario Gomez si o aparare solida. Si acestea au fost momentele in care Schweinsteiger si Gomez au scos cutitele. Se mai pot adauga doua imense ocazii germane, in min. 36 (sut al lui Badstüber din 6 metri in Stekelenburg, cu toata poarta in fata!) si 45^2, cand din lovitura libera executata de Podolski, mingea a fost deviata de Robben, obligandu-l pe portarul olandez la o parada disperata.

Schimbarile efectuate de selectionerul olandez la pauza n-au adus schimbari si in cursul jocului in primele minute. Mai mult, chiar fundasul Hummels a fost la un pas de a mari avantajul Germaniei, dupa o actiune individuala si doua suturi consecutive care a demonstrat ca "Mannschaft" nu inseamna doar Bayern. Insa Olanda a avut in Martijn Stekelenburg un portar mare. Prima ocazie a "portocaliilor" din aceasta repriza a aparut de-abia in min. 57, cand sutul lui van Persie a fost respins cu greu de Neuer. Olanda s-a trezit la viata, dar Robben si Sneijder aratau de parca au rupt logodna cu golul. A rupt logodna cu ghinionul, insa, Robin van Persie, cu sutul sau bine plasat si meciul s-a relansat, chiar daca in continuare, controlat de germani, care erau sa transeze fara drept de apel in final, cand Stekelenburg a fost aproape de a-i oferi un cadou lui Klose. Si astfel, Olanda, fara niciun punct dupa doua meciuri are sanse doar ipotetice de a se califica, in timp ce Germania ii mai trebuie un punct in fata Danemarcei pentru a-si asigura prima pozitie.

  

Clasamentul grupei B

1. Germania  2          2          0          0          3-1     6

2. Portugalia  2          1          0          1          3-3     3

3. Danemarca           2          1          0          1          3-3     3

4. Olanda       2          0          0          2          1-3     0

Comentarii