Razboiul fotbalului

joi, 26 noiembrie 2009, 00:02
2 MIN
 Razboiul fotbalului

Autoritatile sportive egiptene au decis sa boicoteze Algeria in competitiile sportive, din cauza incidentelor care au avut loc la meciul de baraj pe care selectionatele celor doua tari l-au disputat recent, in cadrul preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal editia 2010, anunta ziarul egiptean "Al Ahram". Decizia a fost luata marti seara, in cadrul unei reuniuni de urgenta a Consiliului National pentru Sport din Egipt si a Comitetului Olimpic din aceasta tara, la care au participat, de asemenea, conducatorii diferitelor federatii sportive egiptene.
Potrivit publicatiei de la Cairo, masura prevede boicotarea oricui campionat sau act sportiv care are loc in Algeria, Egiptul decizind, totodata, sa refuza organizarea, pe teritoriul sau, a oricarei competitii la care ar urma sa participe si Algeria. Selectionata Egiptului a fost eliminata de la Cupa Mondiala 2010 dupa infringerea suferita in fata reprezentativei Algeriei (scor 0-1), in meciul de baraj disputat pe 18 noiembrie, la Omdurman, in Sudan. Inaintea acestui joc, sediile companiilor egiptene care operau in Alegria au suferit distrugeri provocate de suporteri ai nationalei Algeriei, iar apoi, dupa partida din Sudan, autoritatile din Egipt au anuntat ca unii dintre cetatenii sai au fost agresati de algerieni.

La o saptamina dupa meciul cu scintei dintre Egipt si Algeria (0-1), din cadrul barajului pentru calificarea la Cupa Mondiala de fotbal editia 2010, tinarul mijlocas algerian Amir Sayoud (19 ani), sosit in cursul verii la formatia egipteana Al Ahly, cu care a semnat un contract pe cinci ani, urmeaza sa paraseasca rapid orasul Cairo, dupa ce a primit amenintari cu moartea. Jucatorul le-a declarat ziaristilor algerieni ca viata in capitala Egiptului a devenit infernala. Conducatorii clubului Al Ahly au decis la rindul lor sa renunte la jucator, negociind in prezent un transfer la echipa belgiana de divizie secunda Lierse. (AGERPRES)

Comentarii