Razboiul lui Eddie Johnson

Subtitlu

vineri, 23 iunie 2006, 00:12
2 MIN
 Razboiul lui Eddie Johnson

Arena: Frankenstadion, Nürnberg
Ghana: Kingson – Pantsil, Mensah, Illiasu, Mohamed – Boateng (’46 – O. Addo), Essien, Appiah, Draman (’79 – Tachie) – Amoah (’59 – E. Addo), Pimpong. Antrenor: Ratomir Dujkovic.
SUA: Keller – Cherundolo (’60 – Johnson), Conrad, Onyewu, Bocanegra – Dempsey, Beasley, Reyna (’41 – Olsen), Lewis (’73 – Convey) – Donovan, McBride. Antrenor: Bruce Arena.
Cartonase galbene: Essien, Illiasu, Mensah, Appiah / Lewis
Arbitri: Markus Merk – Christian Schaer, Jan-Hendrik Salver (Germania).
1-0, min. 22: Reyna pierde un balon in fata lui Draman,. care patrunde si inscrie la coltul lung.
1-1, min. 43: Beasley recupereaza un balon, centreaza si Dempsey inscrie din careu.
2-1, min. 45^2: Appiah, dintr-un penalty cel putin discutabil, acordat la un contact intre Cherundolo si Pimpong.
Dupa meciul eroic facut in fata „squadrei”, mai ca yankeii pareau in vina pentru calificarea in optimi, mai ales ca Ghana, impresionanta in victoria contra Cehiei, era lipsita de doua piese esentiale. Dar razboiul fundasului Eddie Johnson (va mai amintiti declaratia sa belicoasa inainte de socul cu „squadra”) n-a tinut decit 90 de minute. In fata ghanezilor, yankeii s-au demobilizat subit, portia de energie primita de la baza militara risipindu-se in van. Asa ca razboiul lui Eddie Johnson a semanat cu razboiul lui Murphy dintr-un vechi film cu Peter O’Toole. La aceasta, au mai contribuit si vestile proaste de la Hamburg, golul lui Materazzi si eliminarea lui Plasil. Chiar daca punctul victoriei a fost obtinut dintr-un penalty inexistent, africanii isi merita calificarea in optimi, unde vor intilni Brazilia. Ei au dominat prima parte a meciului, apoi au stiut sa-si apere avantajul de la pauza, sperind intr-o egalare a cehilor care i-ar fi pus in situatia de a evita „seleçao”. Americanii au atacat bezmetic pe final, au ratat egalarea prin O’Brien si Lewis, dar Africa si-a asigurat traditionala prezenta in optimi. Cit despre yankei, n-au de ce sa sufere la (im)popularitatea de care se bucura soccer-ul in tara tuturor posibilitatilor
Clasamentul grupei E
1. Italia 3 2 1 0 5-1 7
2. Ghana 3 2 0 1 4-3 6
3. Cehia 3 1 0 2 3-4 3
4. SUA 3 0 1 2 2-6 1

Comentarii