Reintra Matinca

sâmbătă, 20 martie 1999, 00:00
2 MIN
 Reintra Matinca

Dupa doua victorii in tot atitea etape din retur, obtinute cu greu in fata unor adversari modesti, Poli Iasi va da astazi primul examen cit de cit serios. Chiar daca abia promovata in esalonul doi, Cimentul s-a impus ca o posibila buturuga mica a seriei, oaspetii de astazi fiind un adversar incomod pentru toate echipele. Poate este si firesc sa fie asa de vreme ce in sinul echipei din Fieni s-a reusit o implementare a conceptelor profesioniste despre fotbal, fostul arbitru Serban Necsulescu, unul dintre conducatorii Cimentului, precum si antrenorul Radu II, fostul mare fotbalist, avind o buna parte din "vina". Si cum starea materiala a echipei este, multumita Romcif-ului, daca nu stralucita, macar foarte stabila, oaspetii de astazi, in rindul carora, alaturi de jucatori de perspectiva, evolueaza si fotbalisti rutinati, in frunte cu portarul Bratianu, pot incurca multe socoteli. Din lotul dimbovitenilor face parte si portarul Costel Stoian care in tur a aparat buturile echipei din Copou.
Trecind la Poli, iesenii nu uita ca in prima etapa a returului Cimentul a pierdut foarte greu la Rocar, asa ca au incercat sa-si ia toate masurile pentru evitarea unei surprize neplacute. Iesirea din circuit a lui Cotan a dat peste cap planurile noului cuplu de antrenori Leonida Antohi – Mihai Danila, insa revenirea in echipa a lui Matinca poate insemna un mare atu. Iesenii au stat in cantonament incepind de ieri dupa amiaza la motelul Aroma Viilor, in afara lui Cotan lipsind si Serban, in continuare accidentat. Fata de formatia aliniata in primele etape nu se intrevad mari modificari.
Inaintea etapei de astazi Poli ocupa locul 3 cu 36 de puncte (+6 la adevar) in timp ce oaspetii se afla pe pozitia a cincea cu 34 de puncte (+4 in clasamentul adevarului). In tur Cimentul a invins fara drept de apel, cu 4-1.
Pretul unui bilet va fi de 10 000 de lei, conducatorii unitatilor economice fiind invitati la tribuna oficiala.
Formatiile probabile:
Poli – Cimpeanu – Petrache, Urdaru, Paraschiv – Gavrilescu, Manole, Matinca, Puscas, Bordeanu – Cojocaru, Stancu (Decu).
Cimentul: Bratianu I – Albulescu, Badea, Godinac, Duta – Baciu, Manea, Frunza, Ginju – Bostina, B. Popescu.
Arbitrii partidei sint: G. Negoita; A. Drogeanu, I. Stefan.
Observator FRF: C. Dinulescu (Bucuresti).
Celelalte meciuri ale etapei: Midia Navodari – Dacia Braila ( in tur, 2-0); Precizia Sacele – Laminorul Roman (0-2); Gloria Buzau – Chindia Tirgoviste (1-2); Sportul Studentesc – Metrom Brasov (1-3); Poiana Cimpina – Nitramonia Fagaras (0-0); Dunarea Galati – Tractorul Brasov (0-3); FC Brasov – Rulmentul Alexandria (1-0); Petrolul Moinesti – Rocar Bucuresti (0-3). (Ovidiu MINEA)

Comentarii