Singe, nervi, rasism, capete in gura, acuzatii

luni, 20 martie 2006, 22:00
3 MIN
 Singe, nervi, rasism, capete in gura, acuzatii

Ultimul meci al etapei a XVII-a a Diviziei A, FC National – Steaua, s-a incheiat la egalitate (0-0) si, desi gazdele erau jucatorii de la National, meciul a semanat foarte mult cu Steaua – FC Arges, meci disputat in prima etapa pe „Lia Manoliu”, incheiat cu acelasi rezultat. Aceeasi aparare italiana, construita de data aceasta de un „italiano vero”, Cristian Bergodi, in fata careia jucatorii stelisti, care au atacat tot timpul, nu au gasit antidotul. Singura diferenta a fost plusul de agresivitate dusa mult dincolo de limitele regulamentului de jucatorii bancari. Doi jucatori ai Stelei au fost inlocuiti din cauza accidentarilor, Dorin Goian, care a acuzat dureri musculare la piciorul sting, si Victoras Iacob, care a cazut pe mina dreapta, in urma unui contact cu Burca, in careul gazdelor. De asemenea, Sorin Paraschiv si-a spart capul la un duel aerian cu un adversar si a fost pansat pe marginea terenului si in cele din urma a revenit pe teren. Arbitrajul lui Alexandru Deaconu (care nu a acordat Stelei un penalty clar) a fost tinta unor reactii vehemente din partea patronului Gigi Becali si a managerului MM Stoica.
Dintre acestia, Victoras Iacob are situatia cea mai dificila. Dupa faza din min.60, Iacob nu a mai putut continua meciul, plecind direct la vestiare, cu pometele spart si dureri insuportabile la urma, fiind, apoi, transportat la spital. „Nu pot sa vorbesc, ma duc la spital, pentru ca avem un jucator pe care trebuie sa-l operam si unul cu urechea taiata, dar arbitrii nu au vazut”, a afirmat managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, la finalul partidei. Diagnosticul medicilor este destul de trist: fractura de clavicula, ceea ce inseamna, in proportie de 99% ratarea sezonului de primavara. La spital, Iacob a fost imobilizat intr-un bandaj special, pe care il va purta citeva zile, pina cind se va stabili daca va fi supus sau nu unei interventii chirurgicale.
In privinta lui Paraschiv, mijlocasul stelist a primit o lovitura de cap de la Cristian Sapunaru. Chiar daca a jucat tot timpul meciului cu urechea bandajata, Paraschiv a fost transportat si el la spital, medicii punindu-i diagnosticul: plaga retroauriculara deschisa. Aceasta i-a fost imediat suturata, fotbalistului recomandindu-i-se repaus de o zi.
In lipsa lui Victoras Iacob, Steaua va avea mari probleme cu linia ofensiva in meciurile cu Rapid. Singurele solutii avute la indemina de Cosmin Olaroiu sint Daniel Oprita (in ultima vreme, folosit ca mijlocas de banda) si Andrei Cristea, care traieste doar din amintirea exceptionalului meci de anul trecut, cu Valencia. Insa Oprita era vizat pentru inlocuirea lui Bostina (suspendat pentru o etapa in Cupa UEFA), astfel incit situatia in lotul Stelei este destul de problematica.
Halal capitan, halal antrenor!
O serie de incidente au avut loc in pauza meciului FC National – Steaua, la care au participat jucatorii celor doua echipe si antrenorul stelist Cosmin Olaroiu, potrivit presedintelui CA al FC National, Constantin Iacov.
Potrivit acestuia, antrenorul Cosmin Olaroiu l-a bruscat pe Sapunaru, care a confirmat spusele lui Iacov: „La pauza, in drum spre vestiare, Radoi l-a facut «cioara» pe Abiodun, Srhoj a sarit in apararea lui, Ghionea a sarit la bataie, eu l-am tras, a venit si Goian in sprijinul lui. Apoi a venit Olaroiu, mi-a pus mina in git si a spus ca ma bate. De injurat nu m-a injurat. Pina la urma, lucrurile s-au calmat”, a povestit Sapunaru. Constantin Iacov a mentionat ca i s-a relatat ca si la finalul partidei tehnicianul Cosmin Olaroiu si unii jucatori stelisti au fost implicati intr-o altercatie cu citiva angajati ai restaurantului Trattoria Il Calcio, situat in incinta bazei sportive din cartierul Cotroceni. Conform unor martori oculari, Olaroiu l-a lovit cu capul in gura pe unul dintre ospatari, care a jignit o parte din jucatorii stelisti pentru prestatia lor din meciul cu FC National.
Argaseala – acuzat de tentativa de blat
Iacov a mai spus ca nu stie de ce directorul executiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala, l-a tot cautat incepind de simbata. „A sunat, a tot incercat sa vina pe la mine. Ce putea sa discute cu mine inainte de meci? Nu i-am raspuns, probabil vroia un meci strategic”, a comentat oficialul bancar. Argaseala a spus ca dorea niste invitatii la meci, iar MM Stoica a anuntat ca Iacov va fi chemat la LPF, sa dea socoteala pentru declaratiile sale.

Comentarii