Socoteala din tirg

Subtitlu

miercuri, 21 iunie 2006, 23:50
2 MIN
 Socoteala din tirg

Stadion: Veltins Arena, Gelsenkirchen
Portugalia: Ricardo – Miguel (’61 – Ferreira), Meira, Carvalho, Caneira – Petit, Maniche – Figo (’80 – Boa Morte), Tiago, Simao – Postiga (’69 – Nuno Gomes). Antrenor: Luis Felipe Scolari.
Mexic: Sanchez – Rodriguez (’46- Zinha), Osorio, Salcido – Mendez (’80 -Franco), Pardo, Marquez, Perez, Pineda (’69 – Castro) – Fonseca, Bravo. Antrenor: Ricardo Lavolpe.
Arbitri: Lubos Michel – Roman Slysko, Martin Balko (Slovacia)
Cartonase galbene: Miguel, Maniche, Boa Morte, Nuno Gomes / Rodriguez, Perez (2), Zinha
Cartonas rosu: Perez (’61)
1-0, min. 6: Simao patrunde pe stinga, paseaza in centru si Maniche deschide scorul cu latul, din 11 m;
2-0, min. 24: Figo executa un corner, Marquez face hent in careu si Simao transforma penaltyul;
2-1, min. 29: corner de pe partea stinga si Fonseca trimite cu capul de pe linia careului mic.
Nu putine au fost stirile smulse dinspre cantonamentul Portugaliei despre un eventual dezinteres legat de partida cu Mexicul. S-a vorbit chiar de „placerea” unei infringeri care oferea lusitanilor un loc doi in grupa dar o zi in plus de refacere si o deplasare scurta pentru partida din optimi de finala. Mai mult, Luis Felipe Scolari si-a menajat cinci titulari care aveau cartonase galbene, asa ca orice se putea intimpla in intilnirea cu o formatie mexicana care tremura putin la gindul ca, intr-o anumita conjunctura, ar putea rata calificarea in dauna Angolei. Socotelile preliminare s-au destramat insa dupa citeva minute. Maniche a deschis scorul, barcelonezul Marquez a pus o mina pentru 2-0 si lucrurile pareau rezolvate intr-o perioada in care Portugalia a detinut controlul jocului. Treziti in pumni, mexicanii revin insa rapid si reduc diferenta dupa un corner care s-a nascut dintr-o mare ocazie a lui Bravo, salvata de Ricardo si cu ajutorul transversalei. Si chiar putea sa fie egalitate la pauza pentru ca presiunea mexicana a crescut iar Pardo si Fonseca au semanat panica in defensiva condusa de Carvalho. La reluarea intrarea lui Zinha la mijloc s-a simtit insa Bravo a mai dat cu piciorul intr-o ocazie imensa (min. 58), un penalty trimis peste poarta dupa un hent a lui Miguel. Si presiunea a mai continuat putin, pina ce Perez s-a ales cu al doilea galben si o eliminare pentru o simulare. Ce-a urmat a fost o lupta surda, intre insistenta mexicana lipsita de clarviziune si calmul portughez din defensiva, care nu s-au mai transpus in nici o ocazie majora de gol.

Comentarii