Stingeti Farul!

vineri, 22 august 2008, 20:40
3 MIN
 Stingeti Farul!

Fara nici un punct acumulat in primele patru etape, Politehnica Iasi l-a facut pe presedintele clubului, Sorin Boca, sa eticheteze drept "capital" meciul de astazi, cu Farul, inaintea caruia seful executivului iesean ramine optimist: "Farul e o echipa valoroasa, o respectam, insa cred ca avem forta de a invinge".

Cheia victoriei in viziunea antrenorului Ionut Popa este "sa fim determinati si mobilizati si sa jucam putin mai bine decit in primele reprize ale meciurilor cu Craiova, Steaua si Bistrita, cind am evoluat destul de bine. In plus, trebuie sa avem forta de a juca si impotriva arbitrilor pentru ca, la cum am fost arbitrati pina acum, e clar ca sintem vinati". Ajuns la capitolul "arbitraj", Popa a detaliat: "Rezultatele pe care le-am obtinut pina acum se datoreaza greselilor pe care le-am facut in proportie de 60% si arbitrilor – 40%. Daca primeam penalty in minutul 15 la Craiova, aveam alt moral si obtineam alte rezultate. In toate meciurile am fost tocati. Nimeni nu spune ca la Bistrita a trebuit sa scot ambii atacanti pentru ca au fost loviti pina s-au accidentat, ci se spune ca Popa e antrenor prost ca-i schimba pe Bilba si Tanasa. Mai grav e ca nimeni nu ne baga in seama si cred ca sintem prea mici pentru un razboi asa de mare". Tehnicianul a precizat ca in aceasta saptamina a lucrat atit la capitolul tactic cit si la capitolul psihologic: "Mi-e ciuda de caderea care apare cind luam gol, asa ca m-am gindit chiar sa apelez la un psiholog. Jucatorii nu au vrut insa, spunindu-mi ca eu sint cel mai bun psiholog. Sper ca acest lucru sa se vada simbata".

Pentru a depresuriza atmosfera din echipa, Popa a mers atit de departe incit a afirmat ca "din pacate, nu am avut norocul altor ani, cind am intilnit repede nou-promovate, de am fost chiar si pe primul loc. E foarte posibil ca in zece etape sa nu luam nici un punct (!), pentru ca avem o programare foarte grea. Oricum, daca echipa nu-si va reveni si mergem la matineu nu va fi nici o tragedie. Tragedie e la Madrid, unde s-a prabusit avionul!".

Un alt aspect atins de antrenorul Politehnicii in conferinta de presa organizata ieri a vizat modul in care elevii sai si-au aparat sansele in primele etape: "Pe la colturi am auzit ca unii jucatori sint acuzati ca au inceput sa vinda meciuri. Eu anulez cu tarie, din start, aceasta idee, pentru ca in toti acesti cinci ani am fost o familie. Daca exista insa situatii de acest gen, nu pot decit sa ma gindesc ca Dumnezeu e sus si le vede pe toate".

Fotbalistii ieseni s-au antrenat ieri dimineata, in Copou, lasindu-i pe oaspeti sa se pregateasca in cursul dupa amiezii pe terenul II. Constantenii, care au facut joi o halta la Bacau, nu pot conta astazi pe Vlas, suspendat, L. Pirvu, Nae si D. Florea – toti accidentati. In schimb, Poli nu are nici un suspendat si nici un accidentat.

Biletele la meci, care vor costa 10 lei la peluze si 20 lei la tribune, vor fi puse in vinzare in cursul diminetii.

Farul a anuntat ca va fi insotita la Iasi de 50 de suporteri.

PS: Ieri in etapa a II-a a Ligii a III-a, la Iasi: Poli II – Otelul II Galati 1-1 (1-0), golul iesenilor fiind marcat de Lamine.

Formatiile probabile

Poli: Plesca – Buta, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Viveiros, Bersnjak, Naidin, M. Oprea – Bratu, Tanasa.

Farul: Curca – Farmache, Schiopu, Barbu, Maxim – Teekloh – Bacila, Rusmir, Voiculet, Gerlem – Chico.

Arbitri: Istvan Kovacs – Sebastian Gheorghe, Catalin Savu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii