Thrillere in fiorduri

miercuri, 23 ianuarie 2008, 23:40
2 MIN
 Thrillere in fiorduri

Campionatul European de handbal masculin a continuat cu meciurile din faza a II-a, decisive pentru configuratia finala a clasamentului. In prima zi a celor doua grupe principale, cel mai dramatic meci a fost intre Norvegia si Polonia. Lesii, surprinzatori vicecampioni mondiali, au dominat prima repriza, dar gazdele din Nord si-au revenit dupa pauza, confirmind forma excelenta in care se arata.

Finalul a fost unul de infarct, in ultimele patru minute Norvegia a avut trei jucatori eliminati si avantaj de un gol, dar polonezii nu au reusit decit sa egaleze (24-24), scor care nu convine nici uneia dintre echipe. Surpriza a explodat tot in grupa I, echipa Danemarcei reusind sa dispuna la zece goluri diferenta (30-20) de Croatia, neinvinsa pina atunci. Slovenia a invins Muntenegru cu 31-29 in derbiul codaselor.

Ieri, Danemarca a administrat aceeasi corectie de zece goluri si Poloniei (36-26), in timp ce Croatia a invins Muntenegru cu 34-26. Danezii sint, aproape sigur, calificati in semifinale, iar meciul Norvegia – Croatia de astazi este decisiv pentru al doilea loc, situatia nordicilor complicindu-se enorm dupa infringerea in fata Sloveniei (29-33).

In grupa a II-a, Franta arata ca este singura echipa care merge ceas, dar cele doua victorii obtinute au fost muncite: 28-27 cu Spania si 26-23 cu Germania.

Marti, Ungaria a remizat (25-25) cu Suedia, iar Germania a invins Islanda cu 35-27. Ieri, insa, finalul cel mai spectaculos s-a petrecut in meciul Suedia – Spania. Dupa o evolutie oscilanta a scorului, in ultimul minut scorul era 26-26. Portarul spaniol Hombrados, a aparat o aruncare de la 7 metri, executata de Kim Andersson, dupa care ibericii au pornit in atac inclusiv cu portarul, avind un jucator eliminat.

Cu trei secunde inainte de final, ibericii au ratat sutul decisiv, dar aceste secunde au fost suficiente pentru ca portarul Svensson sa-l lanseze pe Jonas Källman, care a catapultat balonul in poarta goala, consfintind victoria nordicilor cu 27-26 si, implicit, eliminarea Spaniei.  Aseara, o noua surpriza: Islanda a invins cu 36-28 Ungaria. Franta este calificata, iar Germania si Suedia isi disputa al doilea loc, cu avantaj pentru nordici in caz de egalitate.

Clasamentul grupei I: 1. Danemarca – 6 p; 2. Croatia – 6 p; 3. Norvegia – 5 p; 4. Slovenia – 4 p; 5. Polonia – 3 p; 6. Muntenegru – 0 p. Astazi: Polonia – Muntenegru (17,15), Danemarca – Slovenia (19,15), Norvegia – Croatia (21,15).

Clasamentul grupei a II-a: 1. Franta – 8 p; 2. Suedia – 5 p; 3. Germania – 4 p; 4. Ungaria – 3 p; 5. Spania – 2 p; 6. Islanda – 2 p. Astazi: Spania – Islanda (16,20), Franta – Ungaria (18,20), Germania – Suedia (20,20). Meciurile din grupa a II-a pot fi urmarite in direct pe Sport.ro, iar derbiul grupei I, Croatia – Norvegia va fi transmis decalati de la ora 22,00.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii