Trei jucatori de prima liga la Poli

marți, 05 august 2003, 23:00
2 MIN
 Trei jucatori de prima liga la Poli

Poli Unirea a dat 3 lovituri serioase pe piata transferurilor, presedintele Marius Stan anuntind ieri ca fiind iminenta sosirea unor jucatori din prima divizie. Aflat ieri in Capitala, oficialul iesean a declarat: „Miine (n.r. – astazi) voi veni la Iasi impreuna cu Tinel Petre, Luca si Abaluta, cu care am ajuns la un acord. Chiar daca acordurile vor fi semnate vineri, nu cred ca vor apare probleme pina atunci. Toti jucatorii vor fi luati definitiv, noi neagreind politica imprumuturilor”.
Tanase Tinel Petre (29 ani) este jucator de banda dreapta, care a jucat circa 200 de partide in prima liga, la FC National, Dinamo, FC Brasov (club de care apartine) si FC Arges.
Marcel Cristian Abaluta (32 ani) are aproape 250 de prezente in divizia A, acumulate la Steaua (unde a fost format), Petrolul Ploiesti, FC Arges si Farul Constanta (proprietarul jucatorului), el evoluind pe posturile de fundas si mijlocas central.
Virful Marius Sebastian Luca (26 ani) este nascut in Dorohoi si a bifat peste 100 de meciuri in prima liga, la Steaua (de care este legat contractual), Rocar si FC Brasov, el testind si campionatul spaniol, unde a evoluat in liga a doua, la Getafe.
Abaluta si Luca sint reprezentati de fostul presedinte stelist, Marcel Puscas, care va veni vineri in Iasi pentru oficializarea angajamentelor.
Cei trei jucatori amintiti se adauga fotbalistilor noi ce se pregatesc de mai mult timp in Copou: portarii Branet (FC Vaslui) si Ilie (Cimentul Fieni) si jucatorii de cimp Alexa (Zimbru Chisinau), Paraschiv (AS Midia Navodari) si Buteseaca (FC Vaslui). Daca toate aceste mutari vor fi oficializate, se poate spune ca Poli a avut o campanie de achizitii spectaculoasa.
La capitolul plecari, pe linga Ivasca (ajuns la Laminorul Roman), Brighiu (in pregatiri cu Petrolul Moinesti) si Sinescu (CFR Moldova Iasi) ar putea apare si numele lui Botan, care, desi este accidentat, a sporit nemultumirile avute de conducere fata de el prin continuarea neprezentarii la stadion. Foarte probabil, mijlocasul revenit in iarna in Copou va fi pus pe lista de transferari. (Ovidiu MINEA)
Revansa pascaneana
Astazi, de la ora 11, pe stadionul din Pascani se poate urmari revansa. Nu este vorba de filmul lui Sergiu Nicolaescu, ci de reeditarea duelului dintre CFR Pascani si Poli Unirea Iasi. In primul act, derulat simbata, in Copou, iesenii au sters pe jos cu feroviarii, intrecindu-i cu 5-0, scorul fiind „ieftin” dupa aspectul jocului. De aceea, se asteapta ca orgoliul divizionarei C sa apara, in ciuda caracterului de verificare a partidei. Poli va mai disputa un meci amical in aceasta saptamina, simbata, la Moinesti, cu nou-promovata in divizia B, Petrolul. (OM)

Comentarii