Treziti-va! A inceput returul!

luni, 14 martie 2005, 00:00
3 MIN
 Treziti-va! A inceput returul!

Rapid: Coman – M. Constantin, Perja, Cr. Ionescu – Badoi, Maldarasanu, Ilyes, Art. Karamian – Buga (’85 – Gane), V. Negru (’79 – V.Dinu) – Burdujan (’89 – Vasilache). Antrenor: R. Lucescu.
Poli: Arcanu – T. Petre, Onut, Ir. Ionescu (’44 – Gavatorta), Ad. Toma – Arhire, Mitruc (’57 – Pacurar), Bernard, Bogdanovic (’57 – Rednic), R. Miclea – Onofras. Antrenor: I. Popa.
Arbitri: A. Constantin; Fl. Hincu, N. Meghesan.
Spectatori: 10 000.
1-0, min. 10: Karamian centreaza de pe stinga prin fata portii, Ilyes reia lejer din careul mic;
2-0, min. 51: centrare Karamian de pe flancul sting, Buga trimite cu capul, Arcanu respinge, iar Burdujan reia din 4 metri in poarta goala.
„Din Moldova vin toate nenorocirile! Cutremure, inundatii, surprize la fotbal”, spunea inainte de meci un om cu timplele carunte, peste al carui fular visiniu tisneau priviri la fel de agile ca pe vremea cind era idolul Giulestiului ori calaul Cehoslovaciei, in Mexic, ’70. Desi starea de spirit era oarecum asemanatoare in tabara giulestenilor, umbra bombei detonate de Poli in tur, in Ghencea, simtindu-se la fiecare pas, la final s-a demonstrat ca si legendele in viata (Sandu Neagu, in cazul nostru) se insala citeodata. Rapidul a cistigat fara drept de apel, la capatul unui meci mai degraba modest, ambele formatii dind senzatia ca nu au reusit sa demorteasca suficient motoarele, dupa o iarna lunga. Cele mai bune dovezi, greselile individuale repetate obsesiv si injuriile focoase ale fanilor rapidisti adresate favoritilor, chiar si la 2-0.
Gazdele au avut friiele jocului inca din start, deschiderea scorului aparind dupa ce Ir. Ionescu si Arcanu au privit mirati la cit de usor pot ramine trei jucatori singuri pe linia de 6 metri! Poli a scapat cu fata curata dintr-o repriza in care Coman putea sa motaie cel putin jumatate de ora (cind a aparut primul sut moldav spre poarta), doar cu ajutorul norocului (mai ales la faza din minutul 24, cind Buga a lobat in Arcanu iar Ilyes peste) si a asistentului Hincu, ce a anulat un gol valabil al lui Buga (’22). Aparut abia in min. 40, primul sut pe poarta a oaspetilor (Petre) a fost un simplu foc de paie, Rapidul detinind controlul si in actul doi, la adapostul maririi rapide a avantajului. Daca Poli a avut o singura ocazie mai de Doamne-ajuta, R. Miclea (’73), subordonatii vicepremierului Copos (aflat in tribuna) au fost cel mai aproape de 3-0 cu 3 minute inainte de final, cind Maldarasanu l-a driblat si pe Arcanu, insa Bernard a reusit blocajul ce a evitat forfait-ul.
Irinel, in ghips
^ Rapidistii au jucat pe o prima de victorie de 700 $, doar jumatate din bani urmind a fi incasati imediat, primirea celeilalte jumatati fiind conditionata de indeplinirea obiectivului, calificarea intr-o cupa europeana. ^ La debutul la Poli, Gavatorta a surprins prin faptul ca s-a tuns „zero” cu o zi inainte de meci. „Mi-e frig, insa m-am tuns pentru o promisiune pe care am facut-o mai de mult”, a spus argentinianul lui Poli, ce a evitat sa dea alta amanunte. ^ Accidentarea lui Irinel Ionescu dupa o intrare a lui Buga pe finalul primei reprize pare a fi grava. Ieseanul a mers in miez de noapte la Spitalul de Urgenta din Bucuresti, unde genunchiul sting i-a fost pus in ghips. Radiografia facuta nu a aratat vreo fractura osoasa, diagnosticul urmind a fi pus dupa un examen RMN, Ionescu programindu-se deja pentru o vizita la cabinetul medicului nationalei, Pompiliu Popescu. ^ La partida au asistat si reprezentanti ai coreenilor de la Chunnan Dragons, principalul obiectiv al asiaticilor, Aliuta, stind insa alaturi de ei, datorita unei accidentari. ^ Desi au fost activi mai mereu, cei peste 200 de ieseni prezenti in Giulesti nu au putut face fata unei peluze visinii, care, pe linga incurajarile catre favoriti, s-a ocupat mai mereu de „uraturi” neortodoxe catre Steaua. Si iesenii au avut un derapaj de acest gen, „subiectul” fiind insa… Dinamo ^ R. Lucescu: „Ne-am temut de acest meci si sint fericit ca am cistigat clar”. ^ I. Popa: „Am avut o prima repriza sub asteptari, accidentarea lui Irinel dereglindu-ne sistemul. Daca Miclea avea curaj si reusea sa duca scorul la 2-1, puteam spera la ceva. Asa insa, Rapidul a cistigat pe merit”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii