Un ziarist in locul lui Hutu

miercuri, 03 aprilie 2002, 23:00
3 MIN
 Un ziarist in locul lui Hutu

Vocile Iasului care spun ca finantarea unui club sportiv direct din bugetele Consiliului Local si a celui Judetean este ilegala au primit o noua lovitura. Satui de scandalul legat de dreptul de proprietate asupra echipei de fotbal Foresta, conducatorii Sucevei au infiintat un nou club sportiv, Bucovina. Cu 20 de ramuri sportive prinse in statut, gruparea suceveana are ca principal obiectiv crearea unei echipe de fotbal care sa ajunga in scurt timp in divizia B. Ideea de baza este cumpararea unui loc in esalonul trei pentru anul viitor si promovarea imediata. Si pentru ca acest lucru cere investitii serioase, bugetul alocat din start clubului este unul pe masura, 6 miliarde de lei, numai pentru anul in curs. Fondurile sint virate direct de catre Consiliul Local Municipal Suceava in conturile CS Bucovina, a carui presedinte a fost numit ziaristul local Laurentiu Guraliuc, fost colaborator al cotidianului nostru. Nasterea CS Bucovina s-a facut in conformitate cu Legea Sportului care prevede ca gruparile sportive sint de trei feluri: departamentale (sustinute de MTS), private si de interes public (sustinute de Consiliile Locale). Toti cei 24 de consilieri locali suceveni prezenti la sedinta in care s-a discutat initiativa primarului Marian Ionescu de infiintare a clubului sucevean au votat in favoarea proiectului. Gestul CL Suceava va fi urmat cu siguranta si de CJ Suceava, cel tirziu la inceputul campionatului de fotbal de anul viitor.
Primul pas facut de noul club a fost o cerere catre Guvernul Romaniei de cedare a bazelor sportive din Suceava (stadionul Areni si Sala Sporturilor) catre Consiliul Local, initiativa avind mari sanse de reusita. (Ovidiu MINEA)
Primul esec pentru Tirgu Frumos
Dupa ce nu a pierdut nici un punct timp de 16 etape, Viitorul Tirgu Frumos a pierdut sirul invincibilitatii, suferind prima infringere din acest campionat. Formatia care a reusit sa treaca de liderul seriei Pascani este gruparea din Butea care insa nu a relansat lupta pentru primul loc in aceasta serie, distanta pina la locul doi raminind in continuare apreciabila. De mentionat ca AJF Iasi a revocat masura de suspendare a terenului din Valea Seaca pentru doua etape, permitind Unirii sa joace pe teren propriu. Aceasta masura s-a luat deoarece s-a considerat ca nu spectatorii s-au facut vinovati de incidentele care au dus la bataia primita de directorul de marketing de la Poli, arbitrul Dragos Urdaru la meciul Unirea – Viitorul Tirgu Frumos. Jucatorii agresori au ramas insa suspendati.
Iata rezultatele inregistrate la sfirsitul saptaminii trecute:
Seria Iasi – Astra Raducaneni – AS Holboca 6-0; Eurodemos Aroneanu – Gloria Baltati 2-0; Citadin Iasi – Mobila Iasi 1-0; Viitorul Hirlau – Unirea ’94 Scheia 10-0; Helios Tomesti – Viitorul Belcesti 6-0; CSSU Poli Iasi – Vointa Bosia 6-0; Olimpia Popricani – Rampa Rapid Holboca 2-1. Podiumul este ocupat de Viitorul Hirlau (49 de puncte), CSSU Poli (38), Citadin (38).
Seria Pascani – Spicul Helesteni – Unirea Alexandru Ioan Cuza 5-1; Recolta Contesti – Vointa Motca 4-2; UJnirea Mircesti – Moldova Cristesti 4-3; Unirea Valea Seaca – Unirea Ruginoasa 1-2; Biruinta Miroslovesti – Belsugul Lespezi 5-3; AS Butea – Viitorul Tirgu Frumos 1-0. Pe primele trei locuri se claseaza Viitorul Tirgu Frumos (48), Unirea Ruginoasa (37) si Spicul Helesteni (33). (Ovidiu MINEA)

Comentarii