Vasile Drutca iese la contraatac

joi, 17 iunie 1999, 23:00
4 MIN
 Vasile Drutca iese la contraatac

Ieri, fotbalul iesean a fiert iarasi, insa la foc mocnit, clocotul care sa dea afara tot ce este rau fiind inca o data aminat. Dimineata, la Primarie, fotbalistii Cojocaru si Petrache au intretinut un dialog cu primarul Constantin Simirad, dupa care presedintele FCM Poli Iasi, Vasile Drutca a avut si el o intilnire tete a tete cu Simirad in care acesta a aflat si punctul de vedere al sefului clubului iesean dupa bilciul de acum trei zile cind Drutca, desi acuzat de multe lucruri de Romeo Olteanu, nu a spus mai nimic. Se vehiculeaza chiar ca presedintele iesean a dat declaratii vizavi de unele acuze pe care le-a adus citorva personaje care activeaza in jurul clubului. Apoi, la sediul SC Iasi XXI a avut loc o sedinta a Consiliului de Administratie a acestei societati care a anuntat masurile adoptate ieri intr-un comunicat de presa, destul de ambiguu, pe care-l prezentam:
– incetarea finantarii FCM Poli Iasi in cazul in care actuala situatie de la club nu se va reglementa in sensul alegerii unui nou CA pina la data de 25 06 1999 – data inceperii pregatirii pentru cantonament. CA al SC Iasi XXI considera inadmisibil faptul ca finanteaza un club de fotbal care din luna aprilie 1999 nu are un organism de conducere;
– recomanda Adunarii Generale a FCM Poli Iasi sa se intruneasca in sedinta de urgenta si sa decida formarea unui nou CA al clubului de fotbal care sa analizeze situatia financiara dezastruoasa a acestuia, luind totodata masurile ce se impun.
Printre rinduri se poate citi clar faptul ca, neavind dreptul conform statutului clubului, sa demita presedintele lui Poli, CA al SC Iasi XXI ameninta cu retragerea sprijinului financiar ceea ce inseamna practic, la ora actuala, falimentul clubului.
Neamintit in comunicatul de presa de la SC Iasi XXI este faptul ca unul din punctele discutate la aceasta sedinta a fost si cererea lui Dan Carlan de a negocia primirea unui procent din viitoarea vinzare a lui Pancu. Asadar, dupa ce se parea ca la un moment dat litigiul dintre Polynx si SC Iasi XXI s-a inchis, se redeschid pretentiile financiare ale fostului patron al echipei!
Spovedania lui Vasile Drutca
Ultima "runda" a razboiului pe mai multe fronturi derulat ieri a fost conferinta de presa organizata de Vasile Drutca la sediul clubului, presedintele FCM Poli incercind sa demonteze toate acuzatiile pe care le-a primit marti de la Romeo Olteanu, managerul SC Iasi XXI. Rezumatul speechului lui Drutca este: "Am fost acuzat ca sint cea mai neserioasa persoana care a activat vreodata la club. Vreau sa va informez ca, de cind am fost numit presedinte, mi-am neglijat si familia numai pentru a iesi treaba buna la club, nevasta-mea spunindu-mi la un moment dat ca eu sint insurat cu clubul si nu cu ea. De altfel, toti membrii fostului CA au spus cind au demisionat ca au fost foarte multumiti de mine. Dupa desfiintarea CA, cea mai mare gafa a fost ca nu am plecat si eu deoarece, treptat, am acumulat datorii pe care le-am facut in numele meu pentru club. Cred ca foarte important in disfunctionalitatile aparute a fost faptul ca domnul Olteanu nu mi-a dat niciodata voie sa iau legatura cu domnul primar pentru a-i prezenta realitatea de la club, interzicindu-mi totodata sa restructurez clubul pina la infiintarea unui nou CA. De aceea am ramas inconjurat de foarte multe persoane care nu numai ca nu ma ajutau dar ma si "lucrau". Referitor la faptul ca am facut matrapazlicuri cu banii va comunic ca in ultimii 10 ani de cind activez in fotbal eu am adus bani la fotbal, fiind sponsor la multe echipe. Despre benzina care am decontat-o va spun ca sint doar 23 de milioane de lei in 6 luni in conditiile in care nu numai eu m-am folosit de benzina si in conditiile in care aproape saptaminal am fost la Bucuresti pentru diferite procese, la aceste deplasari nedecontindu-mi decit o data un bon de cazare in rest mincind si dormind pe banii mei. Si nu se poate spune ca nu am facut treaba buna la FRF de vreme ce majoritatea proceselor le-am cistigat. In diplomat am un teanc de note de plata pe care le-am achitat din banii mei la diferite protcolouri asa ca pot sa spun ca clubul a profitat de pe urma mea. Referitor la situatia lui Corjan i-am achitat 75 de milioane de lei pentru ca este jucatorul meu. Am cerut o chitanta de la club pe acesti bani doar ca sa fiu acoperit in cazul in care el pleaca de nebun si nu in scopul de a cere banii vreodata inapoi. Apoi, deplasarile de la Tirgoviste si Brasov au fost platite tot din bani imprumutati, la prima luind bani de la o firma ieseana iar la a doua primind un mandat postal de 4 milioane de la Satu Mare chiar cu o zi inaintea deplasarii pentru ca altfel nu puteam pleca".
Usor resemnat Drutca a spus ca daca isi va recupera cei 30 de milioane de lei pe care i-a imprumutat pentru club, avindu-i ca martori pe antrenorul secund Marian Moldovan sau pe directorul tehnic Leonida Antohi, el isi da imediat demisia. In caz contrar va ramine in functie pina va recupera acesti bani chiar cu riscul de a se deteriora relatiile cu SC Iasi XXI, desi toti banii vin la club la ora actuala din aceasta directie si din taxa pentru sport. Ar mai fi o varianta la care Drutca s-a gindit pentru a-si recupera banii pe care-i reclama: darea in judecata a clubului.
Referitor la acest "tirg" propus de Drutca, Romeo Olteanu a spus ca totul va fi decis de Adunarea Generala a clubului.
Ce e mai trist este ca timpul trece, vacanta se scurge, acusi, acusi se reuneste lotul si nu se stie absolut nimic despre viitorul lui Poli. De aceea, cei care sint in masura sa decida viitorul echipei din Copou au un singur cuvint la dispozitie la care trebuie sa apeleze in ceea ce priveste intensitatea actiunilor: URGENT! (Ovidiu MINEA)

Comentarii