Verdict – aminare!

Subtitlu

miercuri, 27 august 2008, 23:03
3 MIN
 Verdict – aminare!

Nu trece ziua fara ca la FC Politehnica Iasi sa nu apara evenimente sau declaratii-soc. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, antrenorul Ionut Popa a declarat ca intr-o sedinta a Consiliului de Administratie a clubului s-a propus retragerea echipei din campionat! "Marti seara a fost o sedinta a Consiliului de Administratie a clubului, care a analizat situatia existenta. Un membru al CA, nu va pot spune numele lui, a propus sa nu ne prezentam la Cluj si chiar retragerea echipei din campionat! Motivele? Modul in care Poli a fost arbitrata in primele patru etape si situatia aparuta la meciul cu Farul, lucruri care l-au facut sa creada ca nu sintem doriti in Liga I. Eu m-am opus, insa daca nu se decide disputarea partidei cu Constanta, cred ca se merge pina la capat. Mai mult, acel domn a primit dreptate si din partea altor membri ai CA, care au spus ca nu e normal ca o echipa de oficiali care primesc 25.000 lei la un singur meci disputat acasa sa nu-si faca datoria".

Amarul iesenilor a devenit si mai mare in cursul dupa amiezii, cind presedintele Politehnicii, Sorin Boca, a participat la sedinta Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal care trebuia sa analizeze evenimentele petrecute simbata, la meciul Poli – Farul. Reamintim, arbitrul Istvan Kovacs a plecat la cabine dupa 30 de minute de la aparitia unei defectiuni la instalatia de nocturna a stadionului "Emil Alexandrescu", nedind drumul la meci. Repornirea nocturnei a durat 33 de minute, Poli solicitind reprogramarea partidei deoarece in regulamentele fotbalistice exista un articol care prevede ca arbitrul trebuie sa astepte 60 de minute solutionarea unor astfel de probleme. Boca era foc si para pe constanteni la iesirea din sedinta: "Cazul va fi discutat vineri, ca urmare a unei solicitari de aminare a judecarii venita din partea Farului. Consider ca este o lipsa mare de fair-play din partea constantenilor, care tergiverseaza lucrurile. Toata lumea ne da dreptate, numai ei incearca prin orice metode sa evite disputarea jocului si sa cistige nemeritat la masa verde".

Jucator de Mondiale asteptat la Iasi

Intr-un astfel de peisaj, singura raza de soare vine dinspre Italia, de unde ar putea sa soseasca in curtea Politehnicii José Arnulfo Montiel Nuñez, un mijlocas paraguayan de 20 de ani cu un CV interesant. Desi nu a jucat la turneul final al Mondialelor din 2006, unde a fost cel mai tinar fotbalist prezent la competitie, jucatorul, care a evoluat in tara natala la Olimpia Asuncion, a fost transferat de Udinese la doar 18 ani si e legitimat la Reggina, este asteptat astazi in Iasi, Poli vizind imprumutul lui pe un an.

In ceea ce priveste meciul de la Cluj, de vineri, Poli pleaca astazi spre Ardeal. Ultimele semne de intrebare in privinta componentei delegatiei vor fi eliminate abia inaintea plecarii, motivele fiind oferite ieri de Ionut Popa: "Daca Lamine nu merge sigur, avind piciorul in gips dupa accidentarea suferita la Poli II, incerti sint Tanasa si Miclea. Ambii nu s-au antrenat toata saptamina si ramine sa vedem cum se vor simti joi dimineata". Antrenorul s-a declarat ieri optimist in privinta fortei echipei sale: "Patru ani am demonstrat ca sintem o echipa de luptatori. Sint sigur ca vom rearata in scurt timp acelasi lucru. Si vom obtine in scurt timp rezultate favorabile, indiferent de numele adversarului, indiferent de cum sintem arbitrati. Si la Cluj va fi greu, pentru ca jucam impotriva campioanei, o echipa care cu suma de transfer si salariul unui jucator acopera salariile intregului nostru club pe un an, insa nimic nu e imposibil".

Altfel, la sugestia lui Popa, Poli il va coopta in conducere, de la 1 septembrie, pe Gigi Boruga, fost antrenor la Jiul si UTA. Boruga a fost si presedinte la clubul aradean functia lui oficiala la Poli nefiind insa stabilita.

 

Comentarii