Accident mortal în IndyCar

miercuri, 26 august 2015, 01:43
2 MIN
 Accident mortal în IndyCar

Pilotul Justin Wilson a decedat după ce a fost lovit în cap de resturile unei maşini

 
Pilotul britanic Justin Wilson a murit, luni, la spital, după ce a fost lovit în cap de resturile provenite dintr-o coliziune produsă în timpul cursei de 500 de mile de la Pocono (Statele Unite), desfăşurată duminică în campionatul nord-american de automobilism IndyCar, au anunţat organizatorii. Justin Wilson, 37 de ani, a intrat în comă după accidentul survenit în cel de-al 179-lea tur din cele 200 ale cursei desfăşurate pe “tricky triangle” din Pocono.  Americanul Sage Karam (Chip Ganassi) s-a izbit de un parapet de protecţie, iar în urma impactului o bucată din monopostul său s-a desprins, lovindu-l pe Wilson.  ”Este o zi foarte tristă pentru IndyCar şi pentru întreaga comunitate a sportului automobilistic”, a declarat Mark Miles, directorului general al campionatului IndyCar, salutând talent şi modestia lui Wilson, ”unul dintre cei mai respectaţi membri ai paddock-ului”.  
Fostul pilot al echipei Andretti Autosport a fost transportat cu elicopterul imediat la secţia de terapie intensivă a spitalului Allentown (Pennsylvania), dar nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa.  Andretti Autosport i-a adus omagiu lui Wilson prin intermediul unui comunicat, descriind-ul drept un ”pilot magnific şi un membru preţios al echipei”. Născut la Sheffield (Anglia), tată a doi copii, Justin Wilson evolua din 2008 în IndyCar şi avea trei victorii în cel mai popular campionat al monoposturilor din SUA.  Pilotul britanic a petrecut şi un sezon în Formula 1, în 2003 la Minardi, iar apoi la Jaguar, cu care a obţinut un punct în Campionatul Mondial, graţie unui loc 8 ocupat la Marele Premiu al Statelor Unite.
Federaţia Internaţională de Automobilism va efectua, luna viitoare, o nouă serie de teste, pentru a găsi soluţii de acoperire a cockpiturilor monoposturilor, forul dorind accelerarea acestui proces, în urma accidentului mortal suferit de pilotul Justin Wilson, în campionatul IndyCar. 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii