Aflați ce mesaj a fost scris pe răvașul extras de Mugur Isărescu la Iași

sâmbătă, 17 decembrie 2016, 02:58
2 MIN
 Aflați ce mesaj a fost scris pe răvașul extras de Mugur Isărescu la Iași

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asa­chi“ din Iaşi (TUIAŞI) a fost, joi, 15 decembrie, gazda unei delegaţii a Băncii Naţionale a României condusă de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Prof.dr. Dan Caşcaval, rectorul TUIAŞI, prof.dr. Da­niel Condurache, prorectorul responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale, prof.dr. Daniela Tărniceriu, decanul Fa­cultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI), şi Mihaela Ştirbu, director al Bibliotecii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“, au condus invitaţii într-un tur ghidat al aulei şi bibliotecii instituţiei de învăţământ superior tehnic.

Aflată în administrarea TUIAŞI, în Corpul A, împărţit cu Universitatea „Al.I. Cuza“, Aula „Gheorghe Asachi“ a găzduit şedinţele Senatului României în perioada din Primul Război Mondial.

Mugur Isă­rescu s-a declarat impresionat de Biblio­teca Universităţii Tehnice. Guvernatorul BNR a trecut printr-un „ritual“ al bi­bliotecii şi a extras un răvaş dintr-o urnă cu mesaje pe care a găsit inscripţionat îndemnul: „citeşte mai întâi cărţile bune, căci nu vei avea timp să le citeşti pe toate“. Semnând în Cartea de Onoare a bibliotecii, acesta a transmis conducerii Universităţii „succes în efortul de reabilitare“.

Uni­versitatea a fost încurajată să facă parte din programul Academica BNR, care presupune un parteneriat între BNR, Consiliul Naţional al Rectorilor şi universităţile din România ce au ca demers formarea studenţilor în domeniile feno­menelor şi proceselor economico-financiare, guvernatorul exprimându-şi convingerea că există o puternică apropiere între învăţământul tehnic şi cel economic, cele două fiind, în anumite domenii comune, indivizibile.

„Domnul Mugur Isărescu ne-a sfătuit să insistăm foarte mult pe fonduri europene şi pe cele naţionale pentru reabilitarea corpului de clădire în care se află şi biblioteca, şi aula. A fost impresionat de tot ce înseamnă arhitectură, şi chiar de vechimea fişelor din bibliotecă. A dorit să ţinem legătura şi să ne implicăm, pentru că, în viziunea dumnealui, învăţământul tehnic are o mare importanţă în dezvoltarea instituţiilor bancare“, a declarat rectorul Dan Caş­caval.

Comentarii