Ieri a avut loc admiterea de toamnă la UMF. A fost concurenţă mare la Medicină Dentară.

joi, 21 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Ieri a avut loc admiterea de toamnă la UMF. A fost concurenţă mare la Medicină Dentară.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a organizat ieri concursul de toam­nă pentru admiterea la studiile de licenţă pentru anul universitar 2017 – 2018.

Instituţia de învăţământ superior a desfăşurat aceeaşi formă de examinare ca în vară, un test grilă, ponderea subiectelor la prima vedere urmând a fi de 50%, potrivit Hotărârii Consiliului de Administraţie din 12 septembrie 2017. Concurenţa cea mai mare a fost la Facultatea de Medicină Dentară, unde au fost 98 de candidaţi la specializarea Medicină Dentară, şi 2 la Tehnică Dentară. În rest, la Farmacie au fost 26 de candidaţi, la Nutriţie şi Die­tetică 11, iar la Bioinginerie 7.

Accesul candidaţilor în săli s-a făcut pe baza bule­tinului, cărţii de identitate sau a paşaportului, fiind necesară aflarea acestora în termenul de valabilitate, şi a unei legitimaţii de concurs. Candidatele căsă­torite au trebuit să prezinte atât certificatele de naştere, cât şi pe cele de căsătorie.

La completarea gilei, candidaţii au folosit markere negre pe care le-au primit în sală de la comisie, în timpul concursului nu au avut voie să aibă alte obiecte de scris decât cele date de organizatori, hârtii albe sau scrie, publicaţii, telefoane mobile, orice aparatură de comunicare, ceasuri de mână, genţi sau materiale didactice. Rezultatele au fost publicate aseară înaintea închiderea ediţiei, va fi o perioadă de contestaţii şi pe 25 septembrie este programată validarea rezultatelor de către Senatul UMF Iaşi. 

Comentarii