N

Bogdan Apostol leagă turnee în Bulgaria

N

luni, 28 aprilie 2014, 01:50
2 MIN
 Bogdan Apostol leagă turnee în Bulgaria

\N

Tenismanul ieşean legitimat la Paşcani s-a impus în proba de simplu, la Haşkovo

 

 
Dacă bulgarul Grigor Dimitrov a câştigat imperial Open-ul de la Bucureşti, un tânăr tenisman ieşean a ţinut să lege două victorii consecutive în turnee de Bulgaria. Este vorba de Bogdan Apostol, care după ce a câştigat turneul de la Plovdiv, s-a impus ca învingător şi la Haşkova, în competiţia Kenana Cup. Nu a mai câştigat la ambele probe, a urcat în vârful podiumului la simplu, iar la dublu, alături de partenerul său Nicu Frunză, s-a oprit în semifinale. La “Kenana Cup”, Bogdan a fost cap de serie nr. 3 şi a obţinut următoarele rezultate: 5-0 cu Hassan Yousef (Marea Britanie, abandon pe motive medicale), 6-4, 5-3 cu Adanalî Mert (Turcia) – optimi; 6-4, 6-2 cu Alberto Romero (Spania) – sferturi; 6-3, 4-6, 6-1 cu Niklas Salminen (Finlanda) – semifinale şi în finală, 3-6, 6-4, 6-1 cu… Frunză.
La dublu, Apostol şi Frunză au trecut cu 6-4, 6-0 de Adanalî / Matvievici (Turcia / R. Moldova), cu 6-3, 6-3 de Bulbul / Ciumak (Turcia / Ucraina) şi a pierdut în semifinale la perechea câştigătoare Dragoş Madaras / Bjorn Thomson (România / Irlanda). „Joc turnee, câştig şi acest lucru mă ajută să urc în clasamentul mondial ITF. Vreau să joc anul acesta la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, este visul meu !”” a spus Apostol, tenisman legitimat la CSM Paşcani, după ce a mai reprezentat CFR şi TC Coreco din Iaşi, precum şi Dafora Mediaş.

Pentru Bogdan, urmează turneul ITF de la Mediaş, Campionatele Naţionale ale  pentru categoria de vârstă 18 ani şi câteva turnee ITF de seniori din România, inclusiv la arenele CFR, la Trofeul Municipiului Iaşi. Şi, vizavi de victoriile de la Plovdiv şi Haşkovo, îi dorim lui Bogdan să ajungă cel puţin la nivelul lui Dimitrov!

 

Comentarii