Calul lui Ştefan cel Mare îi mai joacă o festă primarului

joi, 29 decembrie 2016, 02:50
3 MIN
 Calul lui Ştefan cel Mare îi mai joacă o festă primarului

Vă mai amintiţi de gafa de zilele trecute a primarului Mihai Chirica, care a spus că, în calitate de om crescut la umbra statuii lui Ştefan cel Mare, desemnarea de premier făcută de Liviu Dragnea a fost "nepotrivită"? 

Ei bine, dacă iniţial aţi crezut că bâta dată în baltă a fost fără prea mulţi stropi, şi că treaba s-a lăsat doar cu vreo urecheală telefonică, atunci să ştiţi că e foarte posibil să fiţi cam departe de ce s-a întâmplat în realitate. Din ce se aude prin partid, cică Dragnea s-ar fi enervat peste măsută, pe motiv că, în condiţiile în care niciun şef de filială nu şi-a dat cu părerea despre doamna turcoaică, deşi cam toţi erau nemulţumiţi, exista riscul ca fie şi o singură luare de poziţie tranşantă să fie scânteia care aprinde revolta mocnită.

Iar motivul pentru care credem că primarul Iaşului s-a poziţionat deja definitiv (fără să vrea, el dorind doar să fie sincer) în opoziţie cu actualul şef de partid este acela că Mihai Chirica, deşi e vicepreşedinte de partid la nivel naţional, nu a participat ieri la şedinţa şefilor PSD din ţară. Unora le-a spus că e bolnav, iar altora, care au văzut că nu e, le-a spus că e prea ocupat cu şedinţa consiliului local. Haida de, domn primar! De ce v-am spus toate astea? Păi, iote de-aia: ca să ştiţi pe viitor, dacă vă întreabă careva, de ce Iaşul nu are nici măcar un secretar de stat în Guvern…

Ce schimbări aduce Anul Nou la Casa Pătrată, în curtea domnului Maricel?

Să trecem niţeluş şi peste drum, la Casa Pătrată, ca să vă povestim şi ce mai pregăteşte pe acolo şeful de judeţ Maricel Popa. Dacă colegul său de partid de la Primărie este în această perioadă foarte preocupat de făcut şi desfăcut guverne la Bucureşti, cum am văzut mai sus, iată că preşedintele de CJ are preocupări mult mai domestice în aceste zile de agitaţie politică maximă.
 
Din câte am auzit de la oameni bine informaţi din zonă, domnul Maricel ar pregăti schimbarea om cu om a şefilor importanţi, pentru punerea în loc a unora de maximă încredere. Prima şi cea mai importantă rocadă va fi, se zvoneşte, schimbarea şefului de la „Drumuri şi Poduri“, adică de la direcţia prin care se învârt cei mai mulţi bani ţintiţi pe comune. Astfel, actualul Sorin Babliuc se spune că ar urma să fie schimbat cu un personaj ce actualmente este consilier personal al acestuia, Dan Achiţei pe numele lui.
 
Următoarea mutare, la fel de importantă, căci este vorba chiar de mai mulţi bani, se spune că va fi la „Proiecte europene“, acolo unde actuala şefă, Laura Păstrăvanu, ar urma să fie schimbată cu o veche subordonată, dar şi o veche concurentă de-a acesteia: Marieta Afilipoaiei, angajată acolo zice-se că încă de pe vremea şefului de judeţ Lucian Flaişer. În rest, auzim că şi vremea de afară va fi schimbată, tot zilele astea, cu una ceva mai geroasă. Aşa că puteţi, iată, suna şi din zurgălăi: hăi, hăi!

Comentarii