Comunicat de presă

Conferința ,,Nicolae Gane și 150 de ani de Convorbiri Literare”, organizată de Colegiul Agricol „Vasile Adamachi”

vineri, 29 septembrie 2017, 10:26
1 MIN

Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară "Vasile Adamachi", Iași în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România filiala Iași, Revista Convorbiri Literare, Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu”, Iasi și SC ApaVital Iași, a găzduit pe 28 septembrie 2017, orele 11 conferința ,,Nicolae Gane și 150 de ani de Convorbiri Literare” la care au participat și cei 20 de elevi din grupul țintă al proiectului inițiat de instituția ieseană pentru promovarea Casei Memoriale Nicolae Gane  drept obiectiv de patrimoniu al Iașului.

Manifestarea găzduită de instituția școlară ieșeană a reunit scriitori și publiciști precum Cassian Maria Spiridon, Mircea Platon, Liviu Papuc, istoricul Mircea Cristian Ghenghea, Silvia Anicăi reprezentant Apavital, și a creat cadrul de întâlnire a scriitorilor ieșeni cu elevii Colegiului Adamachi. Dincolo de interesul științific, conferința a fost un bun prilej pentru a atrage atenția asupra situației create de lipsa de continuitate în actul administrativ comparativ cu perioada sfârșitului secolului 19 – începutului de secol 20, când a activat ca primar Nicolae Gane. În același context, a fost subliniată situația casei memoriale Nicolae Gane închisă de o lungă perioadă, în curs de restaurare de peste 10 ani.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor în cadrul Concursului Național pentru Licee EUROSCOLA și a proiectului "Nicolae Gane și modernizarea Iașului în context european", proiect  implementat de școala noastră în această perioadă, a declarat directorul instituției profesor dr. Carmen Beatrice Zelinschi.

Comentarii