Cum poti ramane frumoasa si dupa varsta a doua

luni, 03 iunie 2013, 09:38
2 MIN
 Cum poti ramane frumoasa si dupa varsta a doua

Obtine lookul dorit la orice varsta, urmand cateva dintre sfaturile de mai jos:

Schimba pe fond transparent. Porii se maresc odata cu varsta, un fond de ten obisnuit ii va astupa, facandu-i sa para si mai mari decat sunt. Varianta optima? Foloseste un fond usor, hidratant pe care sa-l aplici intr-un strat cat mai subtire.

Treci pe auriu. Pielea isi pierde din pigmenti si stralucire pe masura ce inaintezi in varsta. Pentru a elimina acest neajuns, incearca un fond cu tenta calda sau putina crema bronzanta care sa adauge culoare machiajului zilnic.

Poarta un parfum discret. Parfumul te poate face sa te simti proaspata, formidabila, sa-ti dea acea senzatie de femme-fatale. Nu exagera insa. In timpul menopauzei de exemplu, cand temperatura corpului poate creste, trebuie sa eviti mirosurile puternice. Incalzite, acestea vor da o senzatie neplacuta de “dulce”.

Pune doua straturi de emolient. Aplica un strat chiar inainte de fond, respectiv unul la sfarsit, peste machiajul final. Acest procedeu va asigura pielii tale un plus de hidratare.

Nu epila sprancenele dupa 40 de ani. De la o varsta, parul epilat va inceta sa creasca. Eliminand firele de par din sprancene cu ceara vei ucide radacinile acestora anuland astfel orice sansa de a le mai avea inapoi. Nu cred ca iti doresti sa ramai pentru totdeauna fara sprancene.

Retusul ochilor. Foloseste un creion maro sau pudra de-a lungul liniei superioare a arcurilor sprancenelor, pentru a da iluzia unei ridicari a ochilor.

Corecteaza imperfectiunile varstei. Foloseste o crema luminoasa sau pudra pe partea superioara a osului obrajilor, pe centru fruntii si imediat sub buza inferioara. Primele doua zone pudrate vor da senzatia unui lift facial, cea de-a treia atragand atentia de la zonele mai lasate din jurul barbiei.

Renunta la rujul de buze intunecat. O nuanta inchisa a buzelor este extrem de neatractiva mai ales daca se scurge in ridurile din jurul buzelor. Cele mai bune variante sunt culorile usoare si anturale precum rozul sau piersica in tonuri usoare pana la mediu. O optiune buna poate fi si maroul deschis in cazul unui ton mai intunecat al tenului.

Breton in loc de Botox. Foloseste-ti parul pentru a camufla ridurile de pe frunte. Asigura-te ca firele din breton sunt mai degraba inegale. Liniile drepte iti vor da un aer prea sever.

Nu-ti neglija unghiile. Pastrand varfurile unghiilor naturale accentuate doar cu putin luciu transparent sau cu o nuanta slaba de albastru sau roz iti vor face mainile sa arate mai tinere. Nu pune galben niciodata, acesta va da un aspect palid si te va imbatrani.

Renunta la frizurile zburlite. Toata ideea cu “parul lung nu merge dupa o anumita varsta” este o ineptie. Parul poate fi lung la orice varsta cu o exceptie: nu-l lasa sa fie prea zburlit mai ales atunci cand parul incepe sa incarunteasca.

Peptide. Fiecare dermatolog recomanda dupa o anumita varsta prezenta obligatorie in cremele emoliente si alte seruri folosite anti-imbatranire a peptidelor. Alegeti asadar doar produsele care contin peptide.

Comentarii