De ce s-au supărat şefii de la partidoiul ieşean pe vizita lui Jo Hanis?

miercuri, 23 noiembrie 2016, 02:50
3 MIN
 De ce s-au supărat şefii de la partidoiul ieşean pe vizita lui Jo Hanis?

Nervozitate mare ieri pe capul premarelui şi al şăfului de la Cejău, Chir Nica şi Măricel, stimaţi telexpectatori. 

Totul cică pe motiv că prezidentul de ţară Jo Hanis a trecut prin târg egzact ca vodă prin lobodă, după cum s-au exprimat ei pe la partidoi. Adicătelea fără să le trimită niciunuia dintre ei măcar un răvaş ceva, nu ca să ceară voie, dar măcar ca să-i informeze că trece pe la ei prin gubernie, chit că a avut treabă în altă parte. Acuma, nu ştim noi care-o fi protocolul de şef de stat, şi dacă acesta zice că tre’ să informezi autoritatea locală că treci pe acolo chit că ai treabă la cuca măcăii.

Dar alt chichirez am remarca noi aicea: că, după cum bârfeau unii mai hâtri de pe la partidoi, cică şi Chir Nica şi Măricel nu ar trebui să aibă decât motive de bucurie că nu au mai fost chemaţi la vorbitor şi de Jo Hanis. Asta pentru că, după cum se zvoneşte pe la unii colegi, amândoi s-au fript vineri la întâlnirea fără presă de la Iaşi a lui Ciol Loş cu ei doi, şi ambii cică ar fi luat-o binişor peste scăfârlie de la premier: Măricel pentru că mai bine tace şi face proiecte, că, zice Ciol Loş, din trei a depus doar unul; iar Chir Nica pentru că a pus în pericol tăt proiectul naţional al şpitalelor de urgenţe din ţară, din cauză că nu a avut atâta vreme un loc sigur. Aşa că ce-aţi mai fi vrut: să se ia şi Jo Hanis de viaţa lor de gojgari politici?

O pensionare cu cântec de dosar penal

Una caldă şi nouă avem pe astăzi şi din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic. După ce s-a auzit prin instituţiune că şefii cei mari se pensionează pe capete până la sfârşitul anului, ca să iasă cu pensii babane, din alea speşăl dedicheişăn, cică şi alţi colonei de rangul doi au început să se gândească şi ei să elibereze ringul. Iar unul dintre aceştia cică este şăful Ţaigheriei din oraşul Gârlău, Simeon Escu pe numele lui. Unii apropiaţi zic că personagiul ar forţa o pensionare acuma sperând că, în acest mod, nu va mai fi atât de interesant pentru prococurorii care se ocupă de mişmamurile cu lemne de care este acuzat, laolaltă cu fostul premare. Hm, noi nu am fi aşa de siguri…

O lovitură dură în politichia mare

Staţi cu ochii pe politichia de la Bucale perioada următoare, căci s-ar putea să asistăm la una din cele mai dibace lovituri de până acum ale neamţului de la Cotroceni, neamţ căruia nu prea i-au ieşit până acuma. Unele guri rele de prin capitală spun că acesta ar fi negociat în mare taină cu fostul premier Moliceanu, pentru susţinerea unui viitor guvern alături de leberali. Asta ar însemna o lovitură mortală pentru Drac Nea şi partidoi, ştiut fiind că, dacă aceştia nu scot singuri minim 45%, ca să facă 50% după redistribuire, atunci nu ajung la guvernare dacă nu au şi sprijinul lui Moliceanu. De altfel, dacă l-aţi ascultat pe Moliceanu în ultimele două zile, ne veţi da dreptate că ceva s-a întâmplat. Aşadar, ochii, sau mai bine zis urechea pe el!

Comentarii