Invitată la o plimbare de către un băiat mai mare, o fată de 13 ani a fost violată

marți, 23 februarie 2016, 02:56
2 MIN
 Invitată la o plimbare de către un băiat mai mare, o fată de 13 ani a fost violată

O elevă în vârstă de 13 ani a fost violată duminică seara de un vecin.

Tânărul a chemat-o pe fată „în drum“, apoi a convins-o să se plimbe cu el până în afara satului. Aici, tânărul ar fi ameninţat-o pe tânără, apoi ar fi violat-o. Când s-a întors acasă, minora a povestit mamei agresiunea, iar aceasta a mers direct la poliţie. Poliţiştii au precizat că tânărul a fost identificat, fiind deschis un dosar penal pentru viol.

„Am fost sesizaţi în jurul orei 22 de către o femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Ţigănaşi, cu privire la faptul că fiica sa, de 13 ani, ar fi fost victima unei infracţiuni de viol. Din primele verificări făcute de poliţişti a rezultat că, în seara zilei de 21 februarie, persoana vătămată s-ar fi întâlnit pe un drum din apropierea locuinţei cu un bărbat în vârstă de 20 de ani, din aceeaşi localitate, care a dus-o pe un teren viran şi, prin folosirea de ameninţări şi violenţe, ar fi întreţinut cu ea un raport sexual normal. Este dosar penal pentru infracţiunea de viol, cercetările sunt în curs de desfăşurare“, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar-şef în cadrul Poliţiei

În cursul zilei de ieri, adolescenta a discutat cu specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care au întocmit un referat pentru anchetatori.

„Minora a beneficiat de consiliere psiholigică din partea psihologilor DGASPC, care în urma evaluării au rea­lizat un raport pe care l-au trimis anchetatorilor. Copilul nu a fost luat din familie în sistemul de protecţie pentru că violul s-a produs în comunitate, nu în cadrul familiei. Noi scoatem copiii din familii atunci când fapta se produce în cadrul acesteia“, a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC.

Andrei DÎSCĂ, Iulia CIUHU

Comentarii