Localităţile fantomă din România. Una dintre acestea este în judeţul Iaşi

miercuri, 25 februarie 2015, 19:02
1 MIN

In Romania exista localitati pustiite ce nu au locuitori, sunt amplasate in mijlocul unui lac sau al unei deversari de deseuri toxice, sunt lipsite de orice fel de imobil sau au fost mutate in componenta unor Unitati Administrativ Teritoriale vecine, pastrandu-se totusi si fosta inregistrare a localitatii ce trebuia sa dispara.

Aceste localitati, ce uneori delimiteaza un teren viran, sterp, exista in datele publice administrate de multe din institutiile Romaniei, insa ele ar trebui radiate din evidente. O echipa de pasionati a gasit si a centralizat localitatile fictive din tara noastra, a facut o aplicatie de harta interactiva cuprinzatoare si a lansat un proiect care documenteaza situatia "localitatilor fantoma" din Romania cu scopul de a face ordine in datele administrative de la noi.

Localitatea Bran din Comuna Golăieşti, judetul Iaşi

Perimetrul vechii localităţi delimitează un teren viran, fără construcţii, din vechea vatră a satului nu mai sunt vizibile nici o construcţie care să ateste existenţa localităţii. Conform serverului cartografic al Institutului Naţional al Patrimoniului localitatea este dispărută. Conform unui articol din anul 2010 al Ziarului de Iaşi, “Branul s-a destramat, practic, de cind a fost construit digul peste Prut”.

Mai multe amanunte gasiti pe hotnews.ro si  Facebook.

 

 

 

Comentarii