De Business

Punem punctul pe știi

Participaţia IFC la Banca Transilvania a urcat peste 5%

International Finance Corporation (IFC) a convertit o serie de obligaţiuni ale băncii în acţiuni.

miercuri, 12 noiembrie 2014, 02:50
2 MIN
 Participaţia IFC la Banca Transilvania a urcat peste 5%

Participaţia International Finance Corporation (IFC), divizie a Băncii Mondiale, la Banca Transilvania (TLV) a crescut de la 3,54% la 5,36%, ca urmare a conversiei în acţiuni a unor obligaţiuni emise de bancă şi deţinute de instituţia financiară internaţională.

Anterior, IFC avea 90,58 milioane de acţiuni, reprezentând 3,54% din capitalul social al Băncii Transilvania, iar după procesul de conversie, pachetul deţinut a crescut la 139,85 milioane de acţiuni, reprezentând 5,36% din capitalul social, se arată într-un anunţ IFC transmis de Banca Transilvania Bursei de Valori Bucureşti. Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat, la sfârşitul lunii august, majorarea capitalului social al băncii cu suma de 49,44 milioane de lei prin conversia în acţiuni a unor obligaţiuni emise de instituţia de credit, la cererea deţinătorilor titlurilor.

 
Capitalul social al băncii a crescut astfel de la 2,559 miliarde de lei la 2,608 miliarde de lei prin emiterea unui număr de 49,44 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu. Preţul de conversie, conform prospectului de conversie, a fost în cazul respectiv de 1,7862 lei/acţiunie, având în considerare un curs de 4,4 lei/euro. Acţiunile băncii se aflau marţi, la mijlocul zilei, în urcare cu 0,1%, la 1,776 lei/unitate. Banca Transilvania a atras în luna mai a anului trecut 30 milioane de euro prin vânzarea de obligaţiuni pe şapte ani convertibile în acţiuni, exact cât şi-a propus, cele mai mari subscrieri fiind realizate de principalii acţionari, BERD şi International Finance Corporation. Cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania este Banca pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu o participaţie de 14,6%, potrivit celor mai recente date disponibile.
 
Printre acţionarii semnificativi se regăsesc preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă (5,1%), dar şi International Finance Corporation, cu 5,36% din titluri.

 

 

Comentarii