Penalităţi ilegale impuse de Asociaţii locatarilor. Calculele administratorilor de bloc, la control

sâmbătă, 04 iulie 2015, 01:53
1 MIN
 Penalităţi ilegale impuse de Asociaţii locatarilor. Calculele administratorilor de bloc, la control

Municipalitatea va începe o amplă verificare în rândul asociaţiilor de proprietari. Controlul a fost anunţat ieri de către primarul interimar Mihai Chirica, care a subliniat că există o serie de reclamaţii cu privire la ilegalităţi care ar fi fost săvârşite în mai multe cazuri.

Cea mai flagrantă constă în faptul că unele asociaţii pun penalităţi mai mari decât prevăd furnizorii de utilităţi. „Dacă furnizorul spune 0,001% pe zi de întârziere faţă de scadenţă, am avut şi situaţii de 0,003% şi 0.004%. Este ilegală aplicarea unei penalităţi pentru furnizarea unei utilităţi mai mare decât o prevede cel care furnizează. Mai mult, este ilegală aplicarea unei penalităţi mai mare decât debitul. Desigur, îşi pot aplica penalităţi după cum decide adunarea generală a proprietarilor doar pentru acele servicii pe care le prestează ei ca asociaţie, nu pentru apă, lumină, gaz etc.”, a declarat Chirica.

Edilul a făcut un apel public către cenzorii asociaţiilor de locatari să verifice aceste lucruri. „Sunt mii de asociaţii, nu vom reuşi în totalitate să le parcurgem într-un termen scurt, dar acolo unde vom face verificări şi vom găsi astfel de nereguli vom aplica amenzi”, a menţionat primarul interimar.

Acesta a mai spus că o primă situaţie de acest fel a fost semnalată în Tătăraşi. În urma verificărilor, s-a mai constatat că o altă neregulă a constat în faptul că cheltuielile cu reparaţiile imobilului erau trecute la cheltuieli de întreţinere. „Fondul de reparaţie nu este fond de întreţinere”, a conchis Chirica.

 

Comentarii