Primarul e dezlănţuit la adresa şefului PSD: „Cea mai iresponsabilă persoană care trage România în jos este Liviu Dragnea“

vineri, 16 iunie 2017, 01:50
3 MIN
 Primarul e dezlănţuit la adresa şefului PSD: „Cea mai iresponsabilă persoană care trage România în jos este Liviu Dragnea“

Primarul Mihai Chirica a continuat ieri seria atacurilor la adresa liderilor actuali ai PSD de la nivel central. Fostul lider al PSD Iaşi i-a catalogat drept „asasini politici“ pe Liviu Dragnea şi apropiaţii săi (Olguţa Va­si­lescu, Gabriela Firea, Codrin Ştefănescu, Nicolae Bădălău, Darius Vâlcov). 

În ace­laşi timp, pe cei mai vocali dintre cei menţionaţi, Chirica i-a numit „trompete“, cu aluzie la atacurile declanşate de aceştia împotriva premierului Sorin Grindeanu. Nu în ultimul rând, despre alţi social-democraţi, Chirica a spus că sunt „infractori de drept comun“, dar fără a nomina­liza. „Soluţia mi se pare destul de simplă. Din această poveste urâtă, Dragnea nu poată să iasă învingător. Imaginea lui este compromisă pe veci. (…) Soluţia corectă este ca Liviu Dragnea să-şi dea demisia şi să părăsească conducerea acestui partid pe care l-a umilit mult prea mult timp şi de care va trebui să se debranşeze, (…) trebuie îndepărtaţi toţi acei oameni care nu au reprezentant decât nişte trompete, care nu au făcut decât să trâmbiţeze enormităţi umilind oameni, comunităţi şi ţara“, a declarat Mihai Chirica.

Social-democratul a mai vorbit despre „prăbuşirea continuă a partidului în sondaje“ şi despre faptul că Liviu Dragnea a ajuns să fie mai urât de români inclusiv faţă de fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu. „Cea mai iresponsabilă persoană care trage Ro­mânia în jos este Liviu Dragnea. A re­uşit să stârnească toate ambasadele împotiva PSD“, a mai spus Chirica. În vizorul acestuia a intrat şi Darius Vâlcov, cel care a întocmit raportul privind implementarea programului de guvernare. „A jefuit Ro­mânia şi a ajuns consultantul cel mai im­portant al preşedintelui de partid“, a menţionat Mihai Chirica, cu referire la do­sarele penale în care Vâlcov este anchetat. Declaraţiile primarului Iaşului au atras o reacţie din partea preşedintelui filialei PSD Iaşi, Maricel Popa, şef al Consiliului Judeţean. „PSD Iaşi se delimitează în mod categoric de ultimele afirmaţii şi atitu­dinea primarului Mihai Chirica cu pri­vire la actuala situaţie politică din Ro­mânia şi din partid. Catalogăm drept inacceptabilă poziţia unui membru PSD care încearcă să destabilizeze organizaţia ce l-a susţinut în obţinerea mandatului de primar“, a declarat Maricel Popa, citat într-un comunicat al PSD. El a adăugat că ieşirile publice ale lui Chirica conduc la „o stare de tensiune şi de frustrare în rândul membrilor organizaţiei de la Iaşi“. Popa a precizat că obiectivul PSD este ca Iaşul să beneficieze de cât mai multe fonduri guvernamentale şi europene pentru pro­iecte de dezvoltare. Dar, în acelaşi timp, afirmaţiile lui Mihai Chirica „afectează starea de normalitate“ din interiorul organizaţiei Iaşi. „Observăm că, în opinia sa, tot ceea ce înseamnă actualul PSD este rău, doar grupul din care face parte dumnealui reprezintă binele. De tirada criticilor nu au scăpat nici colegii cu statute vechi în PSD Iaşi cărora Mihai Chirica îşi permite să le dea lecţii de moralitate şi competenţă“, a mai spus Popa. 

Comentarii