Șerban Nicolae i-a ridicat mingea la fileu lui Chirica. Edilul îi dă un sfat și lui Ponta

sâmbătă, 11 martie 2017, 03:00
2 MIN
 Șerban Nicolae i-a ridicat mingea la fileu lui Chirica. Edilul îi dă un sfat și lui Ponta

„Îmi amintesc cu tristeţe modalitatea jenantă în care Şerban Nicolae şi-a permis să vorbească despre mine în Comitetul Executiv“, declară primarul.

Primarul s-a pus din nou în răspăr faţă de conducerea centrală a PSD. Mihai Chirica a criticat a­men­damentele depuse de preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Şerban Nicolae, la proiectul de lege privind graţierea unor pe­depse, ca şi ieşirile publice ale senatorului împotriva unor colegi de partid.

Amendamentele depuse de Şerban Nicolae prevăd graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la trei ani, cele aflate în executare şi din care au mai rămas mai puţin de trei ani, ca şi parţial, a condamnărilor peste 7 ani.

Chirica a evocat şi posibilitatea excluderii din partid a lui Şerban Nicolae, ca sancţiune pentru po­ziţiile adoptate de acesta, care afectează imaginea partidului.

„Orice intervenţie în spaţiul pu­blic pe tema corupţiei atrage aten­ţia. Cred în faptul că românii ştiu să penalizeze orice deviere de la drumul drept al integrării euro­pene şi al luptei contra corupţiei. Îmi amintesc cu tristeţe modalitatea jenantă în care Şerban Nicolae şi-a permis să vorbească despre mine în Comitetul Executiv în care s-a propus demiterea mea din funcţile de conducere. Sper ca, dacă intră în contradicţie cu Ponta, toate organizaţiile judeţene ale PSD să ceară excluderea din partid pentru maniera în care expune imaginea partidului“, a declarat Chirica.

Primarul a criticat şi demisia „în alb“ din PSD anunţată de fostul premier Victor Ponta, aflat în conflict cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Chirica a apreciat că gestul lui Ponta a fost menit mai mult să atragă atenţia asupra fricţiunilor din interiorul partidului decât să aibă o finalitate propriu-zisă.

„Eu mi-am asumat şi în alb, şi în culori frumoase, orice am avut de spus. Demisia, de regulă, e bine să o faci foarte clar şi con­vingător. Ori ţi-o dai, ori nu. Deci, e foarte simplu de abordat acest subiect. Atrage atenţia asupra unor fracturi din interiorul partidului care sunt din ce în ce mai evidente, şi probabil cu consecinţe pe termen lung, care nu pot fi evaluate în momentul de faţă“, a comentat edilul.

Comentarii