Start pentru Bursa „Sf. Dumitru“. Cine poate să îşi depună dosarul?

joi, 12 octombrie 2017, 17:42
1 MIN
 Start pentru Bursa „Sf. Dumitru“. Cine poate să îşi depună dosarul?

Studenţii Universităţii „Al.I. Cuza“ (UAIC) pot candida şi în acest an pentru Bursa „Sf. Dumitru“, oferită de UAIC şi prof.dr. Dumitru Oprea, rector al universităţii în perioada 2000-2008. Bursa reprezintă o recunoaştere a excelenţei şi performanţei pe plan academic, în cadrul competiţiilor ştiinţifice, precum şi a implicării sociale a studenţilor.

Pentru a se înscrie, candidaţii trebuie să fie studenţi în anii II sau III la ciclul de licenţă sau absolvenţi din promoţia 2017, condiţia fiind să fi fost înscrişi în anul universitar 2016-2017 la studii de licenţă. De asemenea, aceştia trebuie să îşi facă un dosar unde să includă situaţia şcolară din anul universitar 2016-2017, un CV, copie după cartea sau buletinul de identitate, o scrisoare-eseu de cel mult două pagini în care să prezinte intenţiile de dezvoltare profesională pentru următorii cinci ani, precum şi adeverinţe sau diplome care să ateste obţinerea de premii la concursuri naţionale sau internaţionale sau implicarea în proiecte studenţeşti. Dosarele vor fi depuse într-un plic sigilat la Departamentul pentru Studenţi şi Absolvenţi din Campusul „Titu Maiorescu“, termenul limită fiind 23 octombrie 2017.

Câştigătorul bursei va fi stabilit pe baza unui punctaj calculat după mai multe criterii, cum ar fi media anului universitar precedent, implicarea în proiecte sociale studenţeşti, premii obţinute la concursuri destinate studenţilor, cu recunoaştere naţională sau internaţională, precum şi intenţiile de dezvoltare prezentate în scrisoarea-eseu. Festivitatea de decernare va avea loc la finalul lunii, în cadrul Zilelor Universităţii. 

 

 

Comentarii