De Business

Punem punctul pe știi

Tehnoton SA, pe primul lor în topul Camerei de Comerţ la nivel naţional

vineri, 06 noiembrie 2015, 02:50
1 MIN
 Tehnoton SA, pe primul lor în topul Camerei de Comerţ la nivel naţional

Compania Tehnoton SA a fost premiată ieri la Bucureşti în cadrul Galei Topul Naţional al Firmelor, eveniment organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României la ROMEXPO. Fabrica de produse electrocasnice de la Iaşs-a clasat pe primul loc la nivel naţional la categoria fabricarea de echipamente casnice, secţiunea întreprinderi mijlocii.

În total, 173 de societăţi ieşene au intrat în Topul Naţional al Firmelor din România – ediţia a XXII-a, faţă de 161 în clasamentul realizat de către CCIR. Dintre acestea însă doar  20 ocupă locul I la nivel naţional, cu două mai mult decât situaţia înregistrată anul trecut. La finele anului trecut, Tehnoton SA Iaşi deţinea, pentru produsele electrocasnice, o cotă de piaţă cuprinsă de 4% pentru aragazuri, respectiv de 5% pe segmentul de maşini de spălat rufe semiautomate, de uz casnic.

Ca atare, societatea a realizat în decursul exerciţiului financiar 2014 o producţie vândută în valoare de 21 milioane de lei, aceasta fiind cu 3,77% mai mare decât cea realizată în anul 2013. Anul trecut, 16% din maşinile de spălat şi aragazurile produse la fabrica de electrocasnice Tehnoton SA Iaşi au luat calea exportului. Societatea deţinută indirect de omul de afaceri Maricel Popa a derulat în 2014 afaceri cu aproape 8 procente mai mari decât în anul anterior. Cifra de afaceri a firmei a ajuns astfel la valoarea de 25,9 milioane de lei. 

 

Comentarii