VIDEO: Băsescu – Au murit 1600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul

marți, 10 martie 2015, 21:11
2 MIN
 VIDEO: Băsescu – Au murit 1600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip din septembrie 2009 în care îi cerea răspicat procurorului general de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, soluţionarea dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Şeful statului de atunci i-a cerut lui Kovesi să comunice opiniei publice ce fac procurorii cu dosarele revoluţiei şi daca există o speranţă că aceste dosare vor fi duse la finalizare, iar procurorul general a replicat că. depinde de ceea ce intelege Traian Băsescu prin speranţă şi a spus că dosarele vor fi judecate cu celeritate dar nu poate promite o soluţie.

 

Traian Băsescu: Ce se întâmplă cu aceste dosare de la domnul general Voinea, care, înţeleg, s-a pensionat. A vrut, n-a vrut să mai lucreze, nu mai ştiu, dar lasă o speranţă că se va soluţiona într-un sfârşit.

Laura Codruţa Kovesi: Domnule preşedinte, depinde ce înţelegeţi prin speranţă. Am spus că vom soluţiona cu celeritate, pentru că 18 ani nu am avut soluţie. V-am promis că vom găsi o soluţie şi nici pot să îndrept ceea ce de 18 ani nu s-a făcut.

Traian Băsescu: Doamna procuror, cred că aţi înţeles foarte bine ce v-am spus şi am o rugăminte: nu mă confundaţi cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie. Vorbiţi cu şeful statului, care vă spune aşa: au murit 1600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul. Au murit oameni la Mineriada din 13-15. Ce vreţi să spuneţi, că vă impun o soluţie? Vă impune realitatea să spuneţi dacă s-au împuşcat singuri oamenii ăia sau au fost împuşcaţi de cineva”?

b1.ro şi Facebook

 

Comentarii