VIDEO/FOTO Vizita lui Cioloș la Iași: Palatul Culturii, spălat de zor, promisiuni cu autostrada

luni, 25 aprilie 2016, 13:58
3 MIN

Aproape 100 de parlamentari din zona Moldovei se vor afla azi la Iaşi la întâlnirea cu Dacian Cioloş. Cu toţii vor un răspuns ferm privind finanţarea autostrăzii dintre Moldova şi Ardeal. Un prim semn neîncurajator: premierul vine la discuţii cu mai mulţi miniştri, dar nu şi cu cel mai important pentru proiect: ministrul Transporturilor. După-amiază, primul ministru va participa la redeschiderea Palatului Culturii.

ORA 15:00

Dacian Cioloș este așteptat ”zgomotos” la Prefectură. El se întâlnește cu prefectul Marian Grigoraș și cu autoritățile locale în timp ce aproximativ 30 de sindicaliști de la Fortus, plini cu fluiere, își cer drepturile financare.

ORA 14:00

După terminarea întâlnirii cu oficialitățile locale și cu parlamentarii moldoveni, Dacian Cioloș a anunțat constituirea unui grup de reflecție care să înceapă să gândească un plan de dezvoltare a Moldovei și de reducere a decalajului economic în raport cu celelalte regiuni. Mai multe informații, AICI

În privința autostrăzii, ministrul transporturilor, Dan Costescu, a precizat că documentația preliminară pentru studiul fezabilității va fi terminată în luna mai, apreciind că până în februarie anul următor va fi adjudecată licitația de reactualizare a studiului de fezabilitate.

Primul tronson atacat va fi Ungheni – Tg. Neamț și NU trecerea peste munți, respectiv Tg. Neamț-Tg. Mureș pentru că, a spus ministrul, ”dacă am începe al doilea tronson am ieși complet din cadrul financiar rezonabil”, 

Dacian Cioloș urmează să se întâlnească cu prefectul la ora 15:00, apoi cu ONG-urile ieșene, iar la final va oficia deschiderea Palatului Culturii.

ORA 10:15

Premierul a fost întâmpinat de către prefectul Marian Grigoraș.

Ulterior, el s-a îndreptat către sindicaliști.

Timp de 30 de secunde, sindicaliștii i-au solicitat o întâlnire, iar premierul i-a invitat la Guvern spunându-le că nu știe dacă va avea timp pentru ei în Iași.

ORA 10:05

Membrii guvernului au coborât din două microbuze în fața Universității Cuza. Separat, dintr-un autoturism a coborât Dacian Cioloș.

ORA 9:45

Au început să-și facă apariția reprezentanții mediului politic. Primul care a ajuns a fost Dumitru Oprea, la scurt timp facându-și apariția în grup Mihai Chirica, Varujan Vosgnanian și Radu Botez.

ORA 9:00

Cu o oră înainte de apariția în premieră la Iași a lui Dacian Cioloș, era forfotă mare.

În fața Universității Cuza, unde premierul are programate întâlniri (de la ora 10.00) cu parlamentari din regiunea Moldovei, cu autorităţi locale şi organizaţii neguvernamentale, primii care au ajuns au fost sindicaliștii.

Câțiva membri USLIP ”înarmați” cu portavoce, în frunte cu președintele Laviniu Lăcustă, îl așteaptă pe premier pentru a-i readuce aminte problemele din învățământ legate de salarizare.

În același timp, în fața Palatului Culturii, echipe de la Salubris mătură și spală imensa parcare din fața instituției unde de asemenea este așteptat Cioloș.

În interior se înlătură ultimele urme de var, ciment și vopsea, iar peste tot miroase a diluant.

VIDEO/FOTO: Dan LUCA

Comentarii