18 pompieri testaţi pozitiv la coronavirus. Judeţul a raportat iar un număr mare de infectări

vineri, 20 noiembrie 2020, 02:50
2 MIN
 18 pompieri testaţi pozitiv la coronavirus. Judeţul a raportat iar un număr mare de infectări

Ieri, Iaşul a raportat pentru a doua zi consecutiv un număr de peste 400 de noi îmbolnăviri cu SARS COV 2. DSP a comunicat că au apărut şi focare noi, iar la cele vechi, numărul celor infectaţi a crescut.

COVID-19 a pătruns în cadrul unei unităţi din structura Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba despre Detaşamentul 1 Pompieri unde 18 salariaţi au fost depistaţi pozitiv la testare. Cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu şi s-a dispus dezinfecţia spaţiilor. Ancheta este în desfăşurare. De asemenea, potrivit DSP, numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecţioase a crescut, ajungând la 21 de angajaţi. La Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galata, în acest moment, 66 de angajaţi şi beneficiari au infecţia cu noul coronavirus, iar la Căminul de Bătrâni „Constantin şi Elena”, numărul infectaţilor a ajuns la 26. Şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă numărul celor testaţi pozitiv a ajuns la 8.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 19 noiembrie 2020, sunt ocupate 606 paturi, din care 64 sunt paturi AŢI. În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 64, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 4 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iaşi şi 15 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 4 paturi, unul la Spitalul de Neurochirurgie, un pat la Spitalul CF Iaşi, un pat la Spitalul de Recuperare şi unul la Spitalul Municipal Paşcani. 

Comentarii