29 octombrie – Ziua Internaţională a Internetului. Cum a apărut acesta

joi, 29 octombrie 2020, 08:13
1 MIN
 29 octombrie – Ziua Internaţională a Internetului. Cum a apărut acesta

La 29 octombrie este marcată Ziua Internaţională a Internetului, în condițiile în care mulți consideră că internetul este cea mai importantă invenţie a umanităţii.

Totul a început la 29 octombrie 1969, la doar câteva luni de la un alt moment istoric pentru omenire: astronautul american Neil Armstrong făcuse primii paşi pe Lună.

Într-un laborator al prestigioasei instituţii americane de învăţământ superior UCLA, absolventul Charley Kline telefona la prestigioasa Universitate Stanford, aflată la sute de kilometri distanță, şi le comunica celor de acolo că le va trimite un mesaj prin intermediul internetului.

Era vorba despre proiectul intitulat ARPANET, o reţea finanţată de Departamentul American al Apărării care conecta patru terminale independente dispuse la universităţile UCLA, Stanford, Utah şi California – Santa Barbara.

Intenţia lui Kline a fost de a trimite cuvântul „login”, însă a reuşit să trimită doar literele „l”' şi „o”. Însă, sub coordonarea profesorului Leonard Kleinrock, Kline a reuşit să transmită complet cuvântul „login” o oră mai târziu. Astfel a fost înregistrată prima comunicare între două terminale folosind internetul.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii