30 de pacienți de la Lețcani, transferați în alte spitale. Sistemul de căldură a cedat

joi, 11 noiembrie 2021, 09:10
2 MIN
 30 de pacienți de la Lețcani, transferați în alte spitale. Sistemul de căldură a cedat

30 de pacienți au fost transferați în cursul serii și nopții trecute de la Spitalul modular de la Lețcani. Transferul a avut loc după ce sistemul de încălzire nu mai făcea față temperaturilor negative de afară, dar și în urma unei ușoare scăderi a presiunii pe sistemul sanitar care a permis gestionarea pacienților între spitalele suport.

 Majoritatea transferurilor au fost realizate de către SMURD și Serviciul Județean de Ambulanță, însă 4 pacienți au fost externați pentru continuarea tratamentului la domiciliu. Astfel, restul de 26 de pacienți au fost transferați după cum urmează: 10 la Spitalul de Boli Infecțioase, dintre care 1 la ATI, 2 pe ATI la Institutul Regional de Oncologie, 4 la Spitalul CFR, alți 4 la ATI la Spitalul de Neurochirurgie și 6 pacienți la Spitalul "Sf. Spiridon": 5 vor fi tratați în Unitatea de Primire a Urgențelor, iar 1 a mers direct pe ATI.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase. dr. Florin Roșu, a precizat că temperatura în saloanele de la Spitalul modular de la Lețcani varia între 12 și 19 grade, de aceea medicii au luat decizia transferării pacienților către celelalte unități medicale din Iași. În momentul de față mai sunt 13 pacienți la ATI și 17 cu forme medii și severe, dependenți de oxigen, care se mai află internați la Lețcani. Dr. Florin Roșu spune că aceștia au fost comasați în singura zonă a spitalului unde temperatura este adecvată tratării pacienților și că în aceste momente o firmă lucrează pentru remedierea situației. Dacă până după-amiază aceștia nu vor reuși să soluționeze problema și celorlalți pacienți li se va căuta un loc la spitalele din Iași, iar Lețcaniul se va închide.
Spitalul fiind gestionat din punct de vedere medical de Spitalul de Boli Infecțioase, iar administrativ de ISU Iași.

Comentarii