37 de şcoli din Iași sunt în scenariul roşu. Un profesor infectat a predat la 14 clase

joi, 22 octombrie 2020, 01:57
1 MIN
 37 de şcoli din Iași sunt în scenariul roşu. Un profesor infectat a predat la 14 clase

Un elev şi trei cadre didactice din Iaşi au fost confirmaţi cu noul coronavirus de la ultima raportare, iar Consiliul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus intrarea în scenariul roşu – cursuri online – a 21 de clase de la patru unităţi de învăţământ.

Elevul confirmat pozitiv este de la Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu“ din Iaşi, din clasa a VII-a, toţi colegii săi urmând a face următoarele două săptămâni cursuri online. Cei trei profesori sunt de la Liceul Teoretic „Miron Costin“, Paşcani, Şcoala Gimnazială, Zmeu şi Şcoala Gimnazială „Petru Rareş“, Hârlău.

„Astăzi au fost în scenariul roşu 37 de şcoli: 3 din cauza infectărilor elevilor şi profesorilor, 33 ca urmare a incidenţei îmbolnăvirilor din localitate, 1 ca urmare condiţiilor specifice de organizare“, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Cel mai complicat caz este cel de la Hârlău, unde cadrul didactic confirmat pozitiv a trimis 14 clase în scenariul roşu, doar şase dintre ele mai mari de clasa a V-a.

Conform DSP Iaşi, în unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete) şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Comentarii