40 de amenzi pe zi la Iaşi pentru nepurtarea măştii. Atenţie: sanctiunea minimă este de 500 de lei

vineri, 09 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 40 de amenzi pe zi la Iaşi pentru nepurtarea măştii. Atenţie: sanctiunea minimă este de 500 de lei

În trei zile, jandarmii, Poliţia de frontieră şi cea naţională au dat amenzi în valoare de peste 30.000 lei. Un număr de 127 sancţiuni au fost date celor care nu purtau mască de protecţie acolo unde normele legale prevăd obligativitate. 

“Pe timpul activităţilor desfăşurate în teren au fost aplicate un număr de 219 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 31.050 lei. Dintre acestea, 127 sancţiuni au fost date pentru nerespectarea măsurii privind portului mijloacelor de protecţie individuală. În ziua de 7 octombrie 2020, jandarmii au intervenit în incinta unui complex comercial, unde un bărbat refuza să poarte mijloacele de protecţie individuală, persoana în cauză fiind sancţionată cu 500 lei. În aceeaşi zi a mai fost aplicată o sancţiune de 500 lei unei alte persoane care nu purta mască într-un autobuz, care urma să se deplaseze în afara municipiului Iaşi. Marţi, 6 octombrie a fost sancţionat cu avertisment o persoană care nu purta mască în incinta unui magazin de pe bulevardul Dacia”, a precizat Constantin Cojocaru, din cadrul Jandarmeriei Iaşi.

Acesta a mai precizat că, Jandarmeria Iaşi recomandă cetăţenilor să respecte regulile privind distanţarea fizică şi măsurile de autoprotecţie sanitară, iar cetăţenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forţelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii