500 de elevi olimpici şi profesorii acestora sunt premiaţi la Gala Excelenţei în Educaţie

vineri, 29 noiembrie 2019, 12:26
2 MIN

Peste 500 de elevi olimpici şi profesorii acestora sunt premiaţi astăzi de Inspectoratul Şcolar, în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie, eveniment aflat la cea de-a VIII-a ediţie. Gala are loc de la ora 12 în Atrium Palas, cu această ocazie este programat şi un moment muzical pregătit de orchestra simfonică a Colegiului de Artă „Octav Băncilă” şi de Ansamblul de percuţie Juvenartis al aceluiaşi colegiu. 

 

De asemenea, are loc şi vernisajul expoziţiei „Lumea tentaţiei artistice – mimesis şi catharsis”, cu lucrări realizate de elevi. La eveniment participă parlamentarii Camelia Gavrilă, Varujan Vosganian, prefectul Mairan Şerbescu şi Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Gala Excelenţei în Educaţie este unul dintre cele mai importante evenimente organizate anual de ISJ Iaşi, în cadrul acesteia fiind recunoscute meritele olimpicilor ieşeni. Aceştia vor primi premii în bani, cărţi, telefoane mobile şi medalii. De asemenea, în cadrul Galei va fi prezentat un nou număr al revistei Excelsior, publicaţie care înregistrează performanţele elevilor la concursuri şi olimpiade, dar şi studii, cercetări sau pagini de jurnal.

„Ne dorim să fie un eveniment pe măsura valorii lor, a elevilor cu performanţe înalte, dar şi a mentorilor acestora, profesori de vocaţie, ne dorim să arătăm comunităţii noastre că avem elevi pasionaţi şi profesori dedicaţi care aduc la Iaşi, an de an, rezultate spectaculoase la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Efortul şi rezultatele lor trebuie să fie cunoscute şi apreciate, motiv pentru care le dedicăm anual această gală a excelenţei. Doresc să menţionez că premiile sunt oferite de către Inspectoratul Şcolar cu susţinerea Primăriei municipiului Iaşi şi a Consiliului Judeţean Iaşi”, a declarat prof.dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

Comentarii