60 de evenimente culturale la Festivalul Străzii Lăpuşneanu

vineri, 17 septembrie 2021, 21:59
1 MIN
 60 de evenimente culturale la Festivalul Străzii Lăpuşneanu

Peste 60 de manifestări cultural şi educative, concerte, expoziţii, piese de teatru, concerte de jazz, dar şi manifestări interactive sau târguri de antichităţi sau artizanat vor anima strada Lăpuşneanu din Iaşi în cadrul unui festiva dedicat istoriei acestei străzi, dar şi instituţiilor de cultură şi chiar locatarilor privaţi.

Festivalul Străzii Lăpuşneanu, aflat la ediţia a III-a, a debutat ieri cu un moment solemn, de depunere de jerbe de flori la statuia lui Alexandru Lăpuşneanu aflată pe strada cu acelaşi nume, urmând ca până duminică să aibă loc o serie de manifestări organizate de Ateneul ieşean în parteneriat cu instituţii precum Filarmonica „Moldova”, Complexul Muzeal „Moldova” sau Opera din Iaşi. Potrivit organizatorilor, pe lângă partenerii din candrul instituţiilor culturale, anul acesta sunt implicate şi cele două parohii din zonă, Biserica Banu şi Biserica Metocul Maicilor, o parte dintre operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea pe strada Lăpuşneanu, dar şi Uniunea Artiştilor Plastici.

În cadrul conferinţei de presă de joi au participat şi managerul Ateneului, Andrei Apreotesei, managerul Filarmonicii „Moldova”, Bujor Prelipcean, Aurica Ichim, director al Muzeului Municipal „Regina Maria”, dar şi Andrei Fermeşanu, coordonato artistic al Operei din Iaşi. Invitaţii au vorbit despre evenimentele pentru care a contribuit fiecare instituţie în parte în cadrul acestui festival.

SURSA FOTO: laiasi.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii