80 de elevi din Iaşi au fost în tabără la Dubăsari, în Transnistria

luni, 27 august 2018, 15:30
1 MIN
 80 de elevi din Iaşi au fost în tabără la Dubăsari, în Transnistria

80 de elevi din Iaşi, Paşcani, Hârlău, Târgu Frumos şi Focuri au participat la activităţile Taberei „Prietenia“, din localitatea Coşniţa, raionul Dubăsari (în Transnistria, dar în zona administrată de Chişinău), la invitaţia  Direcţiei Generale de Educaţie, Tineret şi Sport din Municipiul Chişinău. 

Elevii s-au întors din tabără săptămâna aceasta, activităţile desfăşurându-se în perioada 13-22 august. În total, luna aceasta au participat la activităţile taberei din Republica Moldova 104 elevi de la unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi, aceştia fiind însoţiţi de 10 profesori. Elevii au beneficiat de locuri gratuite în taberele din Republica Moldova, conform unui acord de parteneriat între ministerele educaţiei din România şi din Republica Moldova. La activităţile de peste Prut au participat elevi din patru judeţe din România, elevi care au rezultate şcolare deosebite şi implicare activă în proiectele instituţiei pe care o reprezintă.

La începutul lunii august, 24 de elevi din şcolile judeţului Iaşi au participat timp de 10 zile de vacanţă alături de elevi din Republica Moldova, aceştia fiind în prima serie a taberelor. Oferta instituţiei din Republica Moldova, partener al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, are la bază relaţiile de colaborare temeinică în domeniul educaţiei, iniţiate în 2010. Programul taberei a cuprins activităţi variate pentru care au avut ca obiectiv perfecţionarea competenţelor de socializare şi dezvoltarea personală a copiilor. 

 

 

Comentarii